Άγρια πουλιά των Αντικυθήρων
Μοιραστείτε το

Τα Αντικύθηρα δεν χαρακτηρίζονται από πληθώρα αναπαραγόμενων ειδών, αλλά τα λίγα είδη που φωλιάζουν εκεί παρουσιάζουν μεγάλο ορνιθολογικό ενδιαφέρον.

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο οι Αρτέμηδες -τα πελαγικά θαλασσοπούλια που συγγενεύουν με τα Άλμπατρος- βρίσκονται στην κορύφωση της αναπαραγωγικής τους δραστηριότητας!

Kάθε βράδυ, μόλις χαθεί και η τελευταία αχτίδα του ήλιου, επιστρέφουν από το πέλαγος στις αποικίες τους και τότε οι απόκρημνοι γκρεμοί του νησιού γεμίζουν από τις απόκοσμες φωνές τους:

Η χρήση αυτοματοποιημένων ηχοκαταγραφικών συσκευών είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος για να εντοπιστούν οι αποικίες τους.

Την ίδια εποχή, οι Μαυροπετρίτες αρχίζουν να συγκεντρώνονται στους γκρεμούς όπου θα φωλιάσουν τις αμέσως επόμενες εβδομάδες!

Το πολυετές πρόγραμμα παρακολούθησης του γερακιού–σύμβολο του νησιού από την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μελέτη της σημασίας των ελάχιστων πηγών γλυκού νερού για τον Μαυροπετρίτη. Μια αυτοματοποιημένη κάμερα τοποθετημένη διακριτικά στο σημείο καταγράφει την παρουσία των πουλιών και τις δραστηριότητές τους.

Antikythira Bird Observatory (ABO)

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το