Άλλαξε ο τρόπος διάθεσης των αντιβιοτικών
Μοιραστείτε το

Άλλαξε ο τρόπος διάθεσης των αντιβιοτικών για τα ζώα από τα φαρμακεία, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Πλέον για να πάρει κάποιος αντιβιοτικό για το ζωάκι του, χρειάζεται συνταγή γιατρού.

Μόνο που, οι γιατροί εκδίδουν ηλεκτρονικά τις συνταγές, οι κτηνίατροι, χειρόγραφες. Χρειάζεται να συμπληρωθούν το όνομα, η διεύθυνση, η διάρκεια της θεραπείας κ.τ.λ.

Αυτό φυσικά δεν είναι μεγάλο πρόβλημαγια τα δεσποζόμενα αλλά για τα αδέσποτα σίγουρα θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

Λόγω αυτής της αλλαγής ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

Ανακοίνωση για το Νέο Τρόπο Διάθεσης Αντιβιοτικών Φαρμάκων

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το Άρθρο 16 της Π.Ν.Π. της 1η Αυγούστου (ΦΕΚΑ157) αντικαθίσταται το άρθρο 18 του ν. 4675/2020 αναφορικά με τον τρόπο διάθεσης των αντιβιοτικών και η ισχύς του ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.

Και ενώ κάθε συνταγή που περιέχει αντιβιοτικό φαρμακευτικό προϊόν είναι πλέον ηλεκτρονική, σε περίπτωση συνταγογράφησης από κτηνίατρο η συνταγή μπορεί να είναι χειρόγραφη.

“Η αιτιολογημένη συνταγή χορήγησης νεότερων κινολονών από του στόματος, για τοπική οφθαλμική χρήση ή για τοπική ωτική χρήση ή δερματολογική χρήση και κεφαλοσπορινών ΄Γ γενεάς από του στόματος” είναι ηλεκτρονική και καταργείται πλέον η χειρόγραφη αιτιολογημένη συνταγή.

Παρόλο που στην ΠΝΠ αναγράφεται το παραπάνω ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος είναι σε επικοινωνία με το Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διευκρινιστεί αν οι κτηνίατροι που εξαιρούνται της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υποχρεούνται για ηλεκτρονική αιτιολογημένη συνταγή.

Η Πρόεδρος
Αθηνά Τραχήλη

Το νέο σύστημα διάθεσης των αντιβιοτικών για τα ζώα, προβλέπεται να έχει πολλά και ποικίλα προβλήματα κατά την εφαρμογή του .

Περικλής Τσιούτσιος – Eco-Pet News Team


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το