Άρθρο 59 Κ.Π.Δ.
Μοιραστείτε το

Ξημερώματα Σαββάτου μέχρι τις 1:30 στο Α.Τ. Ομόνοιας, γιατί κάποιος ασυνείδητος είχε αφήσει τον σκύλο του μέσα στο αυτοκίνητο.

Η κοπέλα που το είδε είχε καλέσει την αστυνομία από τις 20:00 και ήρθαν λίγο μετά τις 12, αφού είχαμε καλέσει και εκείνη και εγώ τουλάχιστον 6-7 φορές.

Εγώ μίλησα και με τον ΑΞ.ΥΠ., προσπάθησα να βρω εισαγγελέα, αλλά δεν τα κατάφερα και βρεθήκαμε όλοι μαζί στο τμήμα κατά τις 00:30 (η καταγγέλουσα, εγώ και ο ιδιοκτήτης του σκύλου).

Η κοπέλα ήθελε να κάνει την καταγγελία, αλλά ο ιδιοκτήτης απείλησε ότι θα της κάνει και εκείνος καταγγελία για ψευδή καταμήνυση (διατείνονταν ότι ήταν απέναντι από το αυτοκίνητο και έβγαζε κάθε λίγο το σκυλάκι έξω).

Οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν προφανώς το άρθρο 59 ΚΠΔ* (το οποίο δυστυχώς και εγώ μόλις σήμερα έμαθα μετά από συζήτηση με την Γεωργία Θαλασσινού, την οποία ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις συμβουλές) και είπαν στην καταγγελουσα ότι θα έπρεπε να περάσει και εκείνη από αυτόφωρο και άρα θα έπρεπε να μείνει το βράδυ στο κρατητήριο.

Η κοπέλα δεν θέλησε να το ζήσει αυτό (την καταλαβαίνω απόλυτα) οπότε το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε, μετά από δική μου προτροπή, ήταν να του επιβληθεί πρόστιμο 300€ καθώς το σκυλάκι δεν είχε microchip. Ευτυχώς έχω το scanner στο αυτοκίνητο για παν ενδεχόμενο!

Έστω και έτσι θέλω να πιστεύω ότι θα το ξανασκεφτεί πριν αφήσει το σκυλάκι ξανά στο αυτοκίνητο!

* Για να υπάρχει ψευδής καταμήνυση πρέπει να υπάρχει δόλος, κάτι που δε μπορούσε ο εγκαλών ν’ αποδείξει, γιατί πώς είχε δόλο η κοπέλα, τον ήξερε και χθες; Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρο 59 ΚΠΔ στην ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση η δίωξη αναστέλλεται υποχρεωτικά ως το αμετάκλητο της απόφασης επί της καταγγελίας.

Οπότε αυτόφωρο η κοπέλα δε μπορούσε να περάσει πριν να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση επί της κακοποίησης.

Αυτά ισχύουν και καλό είναι να τα γνωρίζουμε όλοι, ώστε να μπορούμε να αντικρούσουμε την καραμέλα της ψευδούς καταμηνυσης-ψευδορκίας.

Απαιτείται υποχρεωτικά αμετάκλητο επί της υπόθεσης που αφορά η μήνυση – καταγγελία.

Σεραφίνα Αβραμίδου – Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος υπεύθυνη για τα ζώα Δήμου Αθηναίων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το