Άφησε το γαϊδουράκι να πεθάνει δεμένο
Μοιραστείτε το

Θλίψη κι οργή στον κόσμο έχουν προκαλέσει στους χρήστες του διαδικτύου οι φωτογραφίες με το νεκρό γαϊδουράκι που βρέθηκε δεμένο σε δέντρο κοντά στην παραλία των Βληχών.

Το θέμα έγινε γνωστό με την σοκαριστική ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες ώρες στη σελίδα του Κυνοκομείου Ρόδου στο Facebook ένα ζευγάρι (Vaggelis-sabrina Swtauros), γράφοντας τα εξής:

“Πριν μισή ώρα εγώ και η γυναίκα μου αντικρίσαμε αυτό. Σε ένα χωράφι ξεχασμένο στα Βληχά Λίνδου (κοντά στο Μινετο). Νεκρό θηλυκό γαϊδούρι χωρίς νερό και φαγητό. Κοντά του είναι ακόμη ένα ζωντανό και πήγαμε τρέχοντας να το δώσουμε νερό. Αυτό δε θέλω να μείνει έτσι θέλω να προχωρήσω νομικά. Όποιος γνωρίζει κάτι θέλω να βοηθήσει”.

Το ζωάκι πέθανε βασανισμένο, όπως φαίνεται από τις σχετικές φωτογραφίες, αφού ο ιδιοκτήτης του το παράτησε δεμένο σε ένα δέντρο, χωρίς νερό και τροφή, μέσα στις ακραίες καιρικές συνθήκες λόγω του καύσωνα.

Το θέμα έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, αφού ο κόσμος αγανακτισμένος ζητάει να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου και να αποδοθούν ευθύνες.

Σημειώνεται ότι όπως αναγράφει στην ανάρτησή του το ζευγάρι που γνωστοποίησε το θέμα, δίπλα από το νεκρό γαϊδουράκι, υπάρχει άλλο ένα ζωντανό, επίσης εγκαταλελειμμένο, χωρίς τροφή και νερό, και μάλιστα έσπευσαν οι ίδιοι να του δώσουν νερό για να δροσιστεί μέσα στις συνθήκες του αφόρητου καύσωνα.

Πηγή : skyrodos.gr

SOS****

Πριν μισή ώρα εγώ και η γυναίκα μου αντικρίσαμε αυτό. Σε ένα χωράφι ξεχασμένο στα Βληχα Λίνδου (κοντά στο Μινετο). Νεκρό θηλυκό γαϊδούρι χωρίς νερό και φαγητό. Κοντά του είναι ακόμη ένα ζωντανό και πήγαμε τρέχοντας να το δώσουμε νερό. Αυτό δε θέλω να μείνει έτσι θέλω να προχωρήσω νομικά. Όποιος γνωρίζει κάτι θέλω να βοηθήσει.

Facebook

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί, μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει εμφανιστεί.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, κατέθεσε γραπτή καταγγελία στους αρμόδιους φορείς.

Αν δεν γίνει έρευνα και δεν υπάρξει απάντηση θα κινηθούμε όπως ορίζει ο νόμος.

Νεκρό, δεμένο, χωρίς νερό.

Οι άνθρωποι που το βρήκαν κάλεσαν την αστυνομία.

Ελπίζουμε να ασχοληθούν οι αρχές κυρίως με τα αίτια θανάτου του ζώου.

Δίπλα του υπάρχει ακόμα ένα στο οποίο έβαλαν νερό οι περαστικοί.

Θα παρακαλέσουμε σχόλια τύπου δεν χρειάζεται φαγητό, δεν χρειάζεται νερό, δεν χρειάζεται σκέπαστρο να αναρτηθούν σε σελίδες αγοραπωλησίας.

Ippothesis – Ιππόθεσις

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το