Έκκληση από την οργάνωση «Δράση για την άγρια ζωή»
Μοιραστείτε το

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για οικονομική βοήθεια για τραυματισμένα άγρια ζώα

Έκκληση για έκτακτη οικονομική βοήθεια προκειμένου να συνεχίσει το έργο περίθαλψης ζώων, απευθύνει η «Δράση για την άγρια ζωή» που όλο αυτό το διάστημα και παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, συνεχίζει να παραλαμβάνει τραυματισμένα άγρια ζώα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η ποικιλία των νοσηλευόμενων ζώων είναι μεγάλη. Γεράκια, μπούφοι, κουκουβάγιες, πελαργοί, γλάροι, χελώνες, σκαντζόχοιροι και δεκάδες άλλα είδη της ελληνικής πανίδας δέχονται καθημερινά τη φροντίδα των εθελοντών και αυτή τη στιγμή, πάνω από 100 ζώα νοσηλεύονται στις εγκαταστάσεις, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης».

Τα μέλη της «Δράσης», επισημαίνουν ότι εφαρμόζοντας «αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας και κρατώντας μόνο ελάχιστους από τους εθελοντές για την απαραίτητη φροντίδα των ζώων, λειτουργούν δίχως καθόλου έσοδα μιας και έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δεν μπορούν να δεχθούν επισκέψεις στις εγκαταστάσεις, «που αποτελούν και τη μόνη πηγή εσόδων μας».

«Καθημερινά λοιπόν γίνονται οι απαραίτητες κάθε φορά εξετάσεις, χειρουργεία όποτε αυτό απαιτείται, εφαρμόζεται η κατάλληλη για κάθε ζώο φαρμακευτική αγωγή ή φυσιοθεραπεία κι όλα αυτά με πολύ υψηλό πλέον κόστος εν μέσω πανδημίας κορονοϊού» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση στην οποία γίνεται έκκληση για οικονομική συνεισφορά στην Τράπεζα Πειραιώς ΙΒΑΝ: GR55 0172 2110 0052 1104 9919 564.

Σημειώνεται ότι η «Δράση για την Άγρια Ζωή» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ως σκοπό έχει την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Πηγή : typosthes.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το