Ένας σκύλος-δάσκαλος
Μοιραστείτε το

Πώς θα σας φαινόταν, αν κάποιος, σας έλεγε, ότι μέσα στην τάξη, που φοιτά το παιδί σας, θα υπάρχει κι ένας σκύλος;

Και μάλιστα, ένας σκύλος-δάσκαλος, που λειτουργεί ως βασικός συνεργάτης του εκπαιδευτικού;

Μάλλον, θα λέγατε, πως αυτό αποτελεί άπιαστο όνειρο.

Όσοι ασχολούνται όμως, με την έρευνα, γύρω από τις «μαγικές» ικανότητες των σκυλων, θα έλεγαν ότι πρόκειται για κάτι το ιδανικό, αλλά τόσο, μα τόσο, μακρινό για να υλοποιηθεί.

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι και σκύλοι που ακόμη και στην Ελλάδα, τα έχουν καταφέρει!

Ένας από αυτούς, είναι και η δική μας Διώνη, που διδάσκει μέσα στα ελληνικά σχολεία από το 2014, μέχρι σήμερα.

Μία… διαφορετική «εκπαιδευτικός», που πριν από οκτώ χρόνια, εντοπίστηκε, σε κεντρικό σημείο, μίας ελληνικής πόλης, να αργοπεθαίνει, μέσα σε μια λίμνη αίματος, αφού κάποιος «άνθρωπος», τη μαχαίρωσε και την πυροβόλησε.

Όσο σοκαριστικό, κι αν μας φαντάζει αυτό, ακόμα πιο σοκαριστικό, είναι το γεγονός, ότι δίπλα από την αιμόφυρτη Διώνη, βρισκόταν μία καφετέρια, γεμάτη από κόσμο, που απολάμβανε τον καφέ του, αδιαφορώντας για το ανήμπορο ζώο, που πάλευε για τη ζωή του.

Σήμερα πια, εγκεκριμένη από το ΥΠΑΙΘ και πιστοποιημένη, από τον IFZ, ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης, συνοδεύει την κηδεμόνα της και Εκπαιδευτικό, με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, ζωοθεραπεύτρια και συγγραφέα Κατερίνα Παπαποστόλου και έχουν συναντήσει μαζί, περισσότερα από 300.000 παιδιά, μιλώντας τους για την αγάπη των ζώων, για την ενσυναίσθηση, για την ανιδιοτελεια, για έναν καλύτερο κόσμο!

Ζω.Ε.Σ


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το