Ένα παράδειγμα προς μίμηση για το σεβασμό που οφείλουμε στην άγρια ζωή
Μοιραστείτε το

Σήμερα, 7 Αυγούστου 2020, στην ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης λάβαμε ένα πολύ ενδιαφέρον τηλεφώνημα.

Ένας κύριος από το Τάρτι Λέσβου μας ενημέρωσε ότι μέσα στο κοτέτσι του βρήκε ένα «γεράκι», το οποίο είχε μάλιστα σκοτώσει για να φάει 2 νεαρές κότες. Και ενώ ετοιμαζόμασταν να ακούσουμε τα χειρότερα, ο κύριος πρόσθεσε «το έχω κλείσει στο κοτέτσι και σας τηλεφώνησα για να το πάρετε και να το πάτε σε μια περιοχή που να μην μου ξανακάνει ζημιά»! Και έτσι επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και οι υποψήφιοι διδάκτορες κ.κ. Γιάννης Ζευγώλης και Στυλιανός Ζαννέτος πήγαν στο Τάρτι και πήραν το νεαρό διπλοσάινο (Accipiter gentilis) το οποίο και άφησαν ελεύθερο σε ενδιαίτημα κατάλληλο για αυτό. Να σημειώσουμε ότι τόσο μας εντυπωσίασε η συμπεριφορά του κυρίου ώστε προσφερθήκαμε να πληρώσουμε για τα ζώα τα οποία έχασε, αλλά αυτός αρνήθηκε ευγενικά να δεχθεί χρήματα.

Όταν αρκετοί κτηνοτρόφοι της χώρας (και του νησιού μας) έχουν ρημάξει με καραμπίνες, δηλητήρια, παγίδες και ό,τι άλλο βάλει το μυαλό κάθε μορφή άγριας ζωής, «για να προλάβουν τη ζημιά…», η συμπεριφορά του κου Φώτη Σκαρλάτου (γιατί αυτός είναι κύριος που μας ειδοποίησε) μας δείχνει ότι υπάρχουν και άνθρωποι που σέβονται τα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε μαζί τους τον πλανήτη, και καταλαβαίνουν ότι η «ζημιά», όταν συμβεί, είναι το ατυχές αλλά φυσιολογικό αποτέλεσμα της φυσιολογικής συμπεριφοράς των άγριων ζώων.

Κε Φώτη- εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας που νοιάζονται για τα ζώα- αλλά και εκ μέρους του νεαρού διπλοσάινου που πετά ελεύθερο και υγιές στους ουρανούς της Λέσβου- σας ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτό το σπουδαίο παράδειγμα ανθρωπιάς!

Και το video της επανατοποθέτησης :

Ένα νεαρό διπλοσάινο σώθηκε χάρη σε έναν κτηνοτρόφο με σπάνια ευαισθησία -και με τη βοήθεια δύο υποψηφίων διδάκτορων του Τμήματός μας

Ένα νεαρό διπλοσάινο σώθηκε χάρη σε έναν κτηνοτρόφο με σπάνια ευαισθησία -και με τη βοήθεια δύο υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματός μαςΑπό την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης ενημερωθήκαμε για την απίστευτη περιπέτεια ενός νεαρού διπλοσάινου ( (Accipiter gentilis) που σώθηκε από ένα κτηνοτρόφο στο Τάρτι Λέσβου (του οποίου είχε φάει… δυό κότες (!)) και χάρη στην άμεση ανταπόκριση των υποψηφίων διδακτόρων του Τμήματός μας κ.κ. Γιάννη Ζευγώλη και Στυλιανού Ζαννέτου, οι οποίοι έπιασαν το νεαρό πτηνό και κατόπιν το απελευθέρωσαν σε κατάλληλο ενδιαίτητα

Gepostet von Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου am Freitag, 7. August 2020

Κιβωτός, Μυτιληνη


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το