Έξυπνοι... ποτιστές και εγρήγορση για αδέσποτα στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Μοιραστείτε το

”Θέλουμε ως διοίκηση να κάνουμε την Θεσσαλονίκη πιο smart, πιο «έξυπνη»”

Την διεύρυνση του ωραρίου της αρμόδιας υπηρεσίας περισυλλογής και φροντίδας αδέσποτων στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε στην «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98 ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, καθώς και ότι θα τοποθετηθούν «έξυπνοι» ποτιστές που θα δουλεύουν ή όχι ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες σε μια προσπάθεια να καταστεί η πόλη smart city και πιο «πράσινη».

Όπως είπε ο κ. Δημητριάδης: «από τη Δευτέρα καλώντας στο δήμο Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο αδέσποτο με επιθετική συμπεριφορά, είναι κακοποιημένο μέχρι και τις 10 το βράδυ θα μπορούν οι υπάλληλοι να ενημερώνονται και να μεριμνούν. Διευρύνεται το ωράριο – από τις 14:30 που σχολούσε η υπηρεσία- και θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση για να επιληφθούν του συμβάντος οι αρμόδιοι υπάλληλοι».

Ο κ. Δημητριάδης συμπλήρωσε: «Επειδή υπήρχε μεγάλη σπατάλη νερού, μέσα στην επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε την τοποθέτηση των smart ποτιστών. Όταν θα βρέχει τα φυτά θα σταματούν να ποτίζονται από τους ποτιστές και όταν δεν θα βρέχει θα ποτίζονται με την περιοδικότητα που πρέπει για κάθε είδος. Μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο. Θέλουμε ως διοίκηση να κάνουμε την Θεσσαλονίκη πιο smart, πιο «έξυπνη», και αυτό νομίζω σιγά σιγά θα γίνει»

Πηγή :typosthes.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το