Έργο και εθελοντές της Ζ.Ε.Μ.
Μοιραστείτε το

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για το έργο και τους εθελοντές της Ζ.Ε.Μ.

Το 2019 χάρη στον εξοπλισμό και την πείρα των εθελοντών, στα πλαίσια της συνεργασίας με το Δήμο, έχουμε περισυλλέξει τον μεγαλυτερο όγκο των ζώων που στειρώθηκαν. Συνολικά στειρώθηκαν 130 αδέσποτοι σκύλοι. Επίσης, μόνο το 2019 243 κουτάβια και ενήλικοι σκύλοι σώθηκαν από την αδέσποτη ζωή και βρήκαν παντοτινές οικογένειες.

Εξαρχής της εθελοντικής μας δράσης, από το 2017, ανεξαρτήτως Ζ.Ε.Μ., έγιναν 414 στειρώσεις και από το 2016 639 υιοθεσίες.

Λόγω των στειρώσεων, τουλάχιστον 6.624 σκύλοι, δεν γεννήθηκαν υποφέροντας στο δρόμο!

Καθημερινά, γεμίζουμε τα κλουβιά του κτηνιατρείου με ζώα άρρωστα, που χρειάζονται περίθαλψη και ως νόμιμο σωματείο στα Μέγαρα, είμαστε υπερχρεωμένες σε τροφές, κτηνιάτρους και πετ σοπ. Αναλαμβάνουμε το 99% των περιστατικών του δήμου.

Οι πιέσεις στο δήμο είναι συνεχείς, ωστόσο ο προϋπολογισμός για τα αδέσποτα, διατίθεται με μεγάλες καθυστερήσεις και δεν επαρκεί ούτε στο 1/3 των εξόδων μας για τα άδεσποτα!

Θέλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, που στέκεται αρωγός, στα ασύλληπτα δύσκολα περιστατικά. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, τους ανθρώπους από την Αθήνα, που ανιδιοτελώς, ανοίγουν τα σπίτια τους, για να φιλοξενήσουν σκύλους. Χωρίς εκείνους η Ζ.Ε.Μ. δε θα ήταν η ίδια!

Σαν εθελοντές, δε μας ενδιαφέρει καθόλου, να γίνει γνωστό το όνομα του καθένα μας ξεχωριστά. Δε μας ενδιαφέρει να συνδεθούν τα Μέγαρα με τα ονόματά μας. Εξάλλου τα Μέγαρα, δεν έχουν ένα σωτήρα, που αυτοπροβάλλεται με 1 περιστατικό το μήνα. Τα Μέγαρα έχουν αρκετούς εθελοντές, που δουλεύουν ακούραστα 365 μέρες το χρόνο, αλλά αθόρυβα.

Γιατί μία φιλοζωική, είναι μεγαλύτερη και σημαντικότερη, από το άθροισμα των μερών της.

Φιλοζωικό έργο για εμάς σημαίνει ομάδα. Ένα άτομο μόνο του, ποτέ δε θα μπορέσει να κάνει όσα μπορεί, μια καλοκουρδισμένη ομάδα, που σέβεται την άποψη όλων των ενεργών εθελοντών της.

Στα Μέγαρα με 3.000 αδέσποτους σκύλους, καθημερινές εγκαταλείψεις κουταβιών, ενήλικων, άρρωστων, καθαρόαιμων, ό,τι κι αν κάνουμε σαν ομάδα δυστυχώς ποτέ δε θα είναι αρκετό. Σβήνουμε τοπικά εστίες φωτιάς, σε ένα τεράστιο δάσος που μαίνεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι κάνουμε, προσπαθούμε να είναι το καλύτερο δυνατό σαν ομάδα και ποτέ σαν μονάδα!

Τις περισσότερες φορές το κάνουμε καταπατώντας τα όρια των οικογενειών μας, αφήνοντας στην άκρη δουλειές, υποχρεώσεις, καταστρέφοντας σπίτια από τους σκύλους που φιλοξενούμε καθώς και αυτοκίνητα από τις μεταφορές.

Κι όταν ζητάμε φιλοξενίες, είναι επειδή πάμπολλες φορές έχουμε ξενυχτήσει, οι ίδιες στο προσκεφάλι ζώων, που υποφέρουν στα χέρια μας. Αυτό σημαίνει να είσαι εθελοντής…

Εθελοντής, δεν είναι μόνο όποιος τρέχει για καταγγελίες και ξημεροβραδιάζεται στα αστυνομικά τμήματα. Εθελοντής είναι κάποιος, που προσφέρει εθελοντικό έργο 365 μέρες το χρόνο.

ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΟΙΑΞΕ Η ΠΡΟΒΟΛΗ!!!

Βλέπουμε τους εαυτούς μας, σαν το μυρμήγκι, που άοκνα κάνει τη δουλειά κι όχι το τζίτζικι που κάνει το θόρυβο…

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για αυτές τις ανυπεράσπιστες ψυχές.

Με αγάπη,
Η ομάδα της Ζ.Ε.Μ.

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το