Αγάπη και δώρα από Βρετανία
Μοιραστείτε το

Αγάπη και δώρα από Βρετανία για το Δημοτικό Κυνοκομείο

Η Λαρισαία δικηγόρος-γέφυρα με τον Βρετανικό Φιλοζωικό Οργανισμό -Θετική η συνεργασία με την αντιδήμαρχο Ρίτα Απρίλη

Ο βρετανικός οργανισμός «Greek Animal Rescue». Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες στο Δημοτικό Κυνοκομείο έφθασε μια γενναία δωρεά ειδών που συγκεντρώθηκε από εθελοντές σε Αγγλία και ΗΠΑ. Πώς όμως ένας βρετανικός οργανισμός βρέθηκε να βοηθά το Κυνοκομείο της Λάρισας; Η Λαρισαία δικηγόρος Μάρσα Δημοπούλου έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σχέση που έχει αναπτύξει ο οργανισμός με το Δημοτικό Κυνοκομείο της Λάρισας, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός δημόσιος φορέας της Ελλάδας που υποστηρίζεται από το «Greek Animal Rescue».

Η κ. Δημοπούλου μιλά στην «ΕτΔ» για το πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία που ξεκινά το μακρινό 1989. Τότε ένα ζευγάρι από την Αγγλία, η Vesna Jones και ο σύζυγο της, σε ένα ταξίδι τους στην Ελλάδα διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες που διαβίωναν οικόσιτα και αδέσποτα ζώα εγκαταλελειμμένα στους δρόμους. Η ευαισθησία τους δεν τους επέτρεψε να κλείσουν τα μάτια στις άθλιες συνθήκες που συνάντησαν και έτσι όταν επέστρεψαν στη χώρα τους, έφτιαξαν τον οργανισμό για να βοηθήσουν αυτά τα ζώα.

«Εδώ και πολλά χρόνια είμαι μεμονωμένη εθελόντρια και συνεργάζομαι με όλους όσοι βοηθούν τα ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον οργανισμό. Επικεφαλής του οργανισμού πια είναι η Diane Chapman που επισκέπτεται την Ελλάδα 2 με 3 φορές τον χρόνο. Η βοήθειά τους είναι ουσιαστική και αφορά κυρίως προγράμματα στειρώσεων, κουβέρτες παιχνίδια, τροφές. Η πρόσφατη δωρεά στο Δημοτικό Κυνοκομείο της Λάρισας ήταν από τις μεγαλύτερες. Παρότι για φέτος ζητήσαμε μόνο κουβέρτες, μας ήρθαν πολλά περισσότερα. Κλουβιά νοσηλείας, κρεβάτια στάλθηκαν από Αγγλία και πρόκειται για μια πολύ μεγάλη δωρεά. Η αλήθεια είναι πως το Δημοτικό Κυνοκομείο αξίζει κάθε στήριξη γιατί είναι πρότυπο δομής, οι εγκαταστάσεις του είναι εξαιρετικές, ενώ έχει προδιαγραφές για να γίνουν και πολλά περισσότερα στο μέλλον. Το βασικό του πρόβλημα είναι η υποστελέχωση. Προσωπικά θεωρώ πολύ θετικό βήμα την τοποθέτηση της νέας αντιδήμαρχου κ. Ρίτα Απρίλη για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Είναι πολύ συνεργάσιμη και αποφασισμένη να βοηθήσει τα ζώα και κατ’ επέκταση τους Δημότες και τον Δήμο με τη σωστή διαχείριση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον βρετανικό οργανισμό που στηρίζει τα αδέσποτα ζώα της Ελλάδας τα τελευταία 30 χρόνια, έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό ίδρυμα, το οποίο έχει ως στόχο να βοηθήσει τα κακοποιημένα, παραμελημένα, αδέσποτα και τραυματισμένα ζώα στην Ελλάδα.

Το «Greek Animal Rescue» ιδρύθηκε το 1989, στηρίζεται σε δωρεές κυρίως και εργάζεται για να ανακουφίσει τον πόνο των ζώων στην Ελλάδα. Συγχρόνως, υποστηρίζει διάφορα καταφύγια ζώων, βοηθά στη στείρωση σκυλιών και γατιών, ενώ συνδράμει και στην ανεύρεση κατοικίας των ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ως στόχο να διευρύνει το έργο διάσωσης μέσα από τα καταφύγια που υποστηρίζει, να παρέχει την απαραίτητη θεραπεία και φροντίδα, να προωθήσει τη δημόσια εκπαίδευση για τη σωστή μεταχείριση των ζώων.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Πηγή : eleftheria.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το