Αδέσποτα: Αυτά πρέπει να κάνουμε – οδηγίες και προτάσεις
Μοιραστείτε το

Αδέσποτα: Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά και η έντονη ανησυχία για την ανθρώπινη ζωή, μας έχει κάνει να ξεχνάμε τα αδέσποτα ζώα που ήδη υποφέρουν με λιμοκτονία.

Αδέσποτα: Από την Ευρώπη έρχονται οδηγίες και προτάσεις προς τους φιλόζωους και ζητούν να εφαρμόζεται ο νόμος από τους δήμους, τους πολίτες και τις αστυνομικές αρχές, όταν δέχονται καταγγελίες. Πολλά ζώα αδέσποτα ταΐζονταν από ταβέρνες και εστιατόρια τα οποία όμως λόγω κορονοϊού δεν λειτουργούν. Ώρα να αναλάβουμε εμείς για να τα σώσουμε από τον λοιμό που αντιμετωπίζουν αλλά και να σταματήσουμε τον πολλαπλασιασμό τους.

  1. Ταΐζουμε τα αδέσποτα στη γειτονιά. Συνεννοούμεθα με γείτονες ποιες μέρες μπορεί να αναλάβει ο καθένας το τάισμά τους.
  2. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και πιέζουμε συνεχώς τον Δήμαρχό μας να στειρώσει ΟΛΑ τα αδέσποτα, αρσενικά και θηλυκά, σκύλους και γάτες ΕΓΚΑΙΡΩΣ, όπως ορίζει ο Νόμος.
  3. ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ στις αρχές και φροντίζουμε να μάθουμε τι έγιναν τα κουτάβια που γέννησε η σκύλα του γείτονα και ξαφνικά εξαφανίστηκαν.
  4. ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ στις εισαγγελικές αρχές κάθε άρνηση δημοτικής αρχής σε αίτημα για στείρωση αδέσποτου, με τη δικαιολογία πως δεν υπάρχουν χρήματα, πως στειρώνουν μόνο έγκυα ή μόνο θηλυκά (παράνομα και τα 2) ή πως το πρόγραμμα θα λειτουργήσει ξανά σε 3, 7, 10 μήνες.
  5. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ τα παιδιά μας να σέβονται, να μην ενοχλούν και να αγαπάνε τα ζώα. Αν σου πετάξει κάποιος μια πέτρα στα καλά καθούμενα, εσύ θα καλέσεις την αστυνομία ή θα του ρίξεις ο ίδιος μία μπουνιά. Ο σκύλος δεν μπορεί να κάνει τίποτα από τα δύο.
  6. ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ κατοικίδιο – υιοθετούμε ένα αδεσποτάκι. ΔΕΝ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΜΕ το ζώο μας – το στειρώνουμε αμέσως μόλις το επιτρέψει ο κτηνίατρος. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως, ακόμη και αν ΟΛΑ τα παιδιά μιας τέτοιας γέννας βρούνε το τέλειο σπίτι, ΙΣΩΣ κάποια γεννήσουν κι αυτά “μία φορά μόνο” και ο κύκλος που ξεκινήσαμε θα συνεχίζεται επ’ άπειρον. Έχουμε στο μυαλό μας πως με μία μόνο γέννα, στερούμε από 5, 20, 1000 αδεσποτάκια που πεθαίνουν στον δρόμο, ένα καλό σπιτικό.
  7. Αν δούμε μια αδέσποτη σκύλα έγκυο, .ειδοποιούμε άμεσα τον Δήμο για να τη στειρώσει Δεν αρνούμαστε να δούμε πιο πέρα, τι ζωή θα έχουν αυτά τα κουτάβια, αν γεννηθούν και αν επιβιώσουν, τι φριχτό θάνατο και πόσο πόνο και φόβο θα ζήσουν.
  8. Αν βρούμε ένα κουτάβι στον δρόμο, δεν το “πασάρουμε” σε συλλέκτη ζώων ή υπερήρωα “φιλόζωο”. Κάποιοι τέτοιοι άνθρωποι, ακόμη και αν ξεκινούν με καλές προθέσεις, τελικά και αυτοί τα εγκαταλείπουν «γιατί δεν μπορούνε άλλο να τα συντηρήσουν”» Το υιοθετούμε ή, αν αυτό είναι αδύνατο, ψάχνουμε να του βρούμε ένα καλό σπίτι.
  9. Μην θεωρούμε πως «οι άλλοι» πρέπει να λύνουν τα προβλήματα. Μην επιρρίπτουμε ευθύνες στους εθελοντές, σ’ αυτούς που τα ταΐζουν, στις φιλοζωικές οργανώσεις.

Πηγή : flash.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το