Αδέσποτη άκρως φοβικη σκυλίτσα στην περιοχή της Δραπετσώνας
Μοιραστείτε το

02/02/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας για αδέσποτη άκρως φοβική σκυλίτσα στην περιοχή της Δραπετσώνας η οποία είχε γεννήσει πρόσφατα σε κανάλι τύπου φρεατίου το οποίο κάλυπτε σωλήνες παροχής πετρελαίου σε πυλωτή πολυκατοικίας και περιμετρικά από αυτήν.

Οι όποιες προσπάθειες περισυλλογής της εδώ και καιρό ήταν άκαρπες καθώς ο φόβος της μικρής είχε ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς αυτοάμυνας κι ένστικτα επιβίωσης καθιστώντας δύσκολη την περισυλλογή της.

Η εν λόγω «κυρία» άφταστης εξυπνάδας μας ταλαιπώρησε αρκετά γιατί το συγκεκριμένο σημείο που είχε γεννήσει είχε αρκετές εξόδους διαφυγής τις οποίες γνώριζε πάρα πολύ καλά καθώς ήταν σαν λαβύρινθος με πολλά μέτρα μήκος και διακλαδώσεις αρκετές.

Στο σημείο επιχειρήσαμε αρχικά με έναν διασώστη και χρήση σκυλοπαγίδας, δύο διαφορετικές ημέρες κιόλας ελπίζοντας πως θα την εμπιστευτεί και θα πιαστεί σχετικά εύκολα η μικρή. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν δυνατό αφού δεν την πλησίασε σχεδόν καθόλου.

Έτσι Κυριακή απόγευμα και κατόπιν συνεννόησης πήγαμε στο σημείο ξανά με δύο διασώστες αυτή την φορά και με άλλο σχέδιο προσέγγισης

Όταν φτάσαμε βρήκαμε την μικρούλα να θηλάζει τα μωρά της μέσα στο κανάλι μήκους δέκα μέτρων.

Φράζοντας τα σημεία διαφυγής της ξεκίνησε η προσπάθεια ανάσυρσις της σκυλίτσας αρχικά με χρήση θηλιάς την οποία μόλις έβλεπε να πλησιάζει κοντά της γύριζε το κεφάλι της ακουμπώντας στα τοιχώματα το σαγόνι της για να μας κάνει ακόμα πιο δύσκολη όλη την προσπάθεια μας. Η μικρή είχε άλλα σχέδια για εμάς.

Όντας πανέξυπνη και μετά από τρεις ώρες άκαρπης προσπάθειας και λόγω του ότι το σημείο ήταν πολύ στενό αποφασίσαμε να ανασύρουμε τα μωρά της και να εγκλωβίσουμε την εν λόγω κυρία σε σημείο που να μην έχει δυνατότητα ευκολίας κινήσεων.

Έτσι ανασύραμε τα μωρά προσεκτικά ένα ένα βάζοντας τα σε μποξ μεταφοράς. Μετά από λίγη ώρα καταφέραμε να ανασύρουμε στην επιφάνεια και την μανούλα.

Όλη η οικογένεια μεταφέρθηκε από τις κυρίες Σούλα και Κωσταντίνα σε φιλοξενία όπου είναι πλέον ασφαλή.

Τα μωράκια μόλις απογαλακτιστούν θα είναι έτοιμα για εύρεση κηδεμόνα καθώς επίσης και η μανούλα τους. (Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει μήνυμα στην σελίδα μας για να τον φέρουμε σε επαφή με τις εθελόντριες που ανάλαβαν την φροντίδα τους).

Τέλος να ευχαριστήσουμε όσους ήταν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού ΖώωνFacebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το