Αδέσποτος σκύλος δάγκωσε μαθητή στο κέντρο του Μεσολογγίου
Μοιραστείτε το

Πριν λίγη ώρα γύρω στις 20.30 μαθητής Δημοτικού έπεσε θύμα επίθεσης, από αδέσποτο σκυλί στο κέντρο της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το αδέσποτο σκυλί δάγκωσε τον μαθητή, τραυματίζοντάς τον στο χέρι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Το συμβάν διαδραματίστηκε εντός του κέντρου της πόλεως του Μεσολογγίου, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνος.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου καταγράφηκε το περιστατικό και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι γονείς του παιδιού προσπάθησαν ανεπιτυχώς, να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους του Δήμου.

Οι αρμόδιοι πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τους γονείς για να γίνει η υπόδειξη του αδέσποτου, καθώς το σκυλί πρέπει να παρακολουθηθεί από κτηνίατρο για την περίπτωση εμφάνισης λύσσας.

Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς του παιδιού θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Πηγή : eleftherifoni.gr


Σε απάντηση αυτής της δημοσίευσης, η κ. Μαριάννα Κ. , που φένετε το έψαξε, σε δημοσίευση της στο Facebook, εξηγεί τον λόγο που το σκυλί επιτέθηκε.

Μετά από πολλές πέτρες και κλωτσιές που έφαγε, χωρίς λόγο, το σκυλάκι αντέδρασε. Και οι περισσότεροι καταδίκασαν το σκυλί, αντί να συμβουλέψουν το παιδί πως πρέπει να φέρετε στα ζώα.

Ακόμα και ο αστυνομικός, που ήρθε στο σημείο του συμβάντος, καταδίκασε το γέρικο σκυλί και το χτύπησε στο κεφάλι με μια μπουκάλα.

Καταφανώς διαφαίνεται η παντελής έλλειψη παιδείας, όχι μόνο στο παιδί, αλλά και στον αστυνομικό. Είναι εμφανής η ανάγκη ενημέρωσης/εκπαίδευσης, τόσο των παιδιών, της κοινωνίας στην επαρχία, αλλά και των οργάνων της τάξης, ώστε να ξεχωρίζουν τις διαθέσεις των ζώων και να λειτουργούν ανάλογα την περίσταση και σύμφωνα με τον νόμο.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να συνυπάρχουν με τα ζώα και να δίνουν, αλλά και να παίρνουν αγάπη από αυτά.

Περικλής Τσιούτσιος – Eco-Pet News Team

 


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το