Αθωώση πρώην εισαγγελέα, κατηγορούμενο για κακοποίηση σκυλιών
Μοιραστείτε το

Μια ξεκάθαρη εικόνα για το πως η ελληνική Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει πάμπολλες φορές –υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις- τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων, πολύ δε περισσότερο όταν ο κατηγορούμενος ανήκει στον κλάδο της- δίνει η δημοτική σύμβουλος, εντεταλμένη για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου.

Η κ. Αβραμίδου περιγράφει αναλυτικά τι συνέβη την Πέμπτη, 30/7/20, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, το οποίο αθώωσε πρώην εισαγγελέα, κατηγορούμενο για κακοποίηση ζώου, κατηγορώντας σχεδόν τους φιλόζωους εθελοντές και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας που ενεπλάκησαν στην υπόθεση για να προστατέψουν το σκυλί του πρώην δικαστικού λειτουργού.

Το γεγονός και μόνο ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου «αναρωτήθηκε» αν… «ο Δήμος δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει παρά να ασχολείται με τα ζώα», σχεδόν εγκαλώντας την αρμόδια δημοτική σύμβουλο για την παρουσία της στην αίθουσα, είναι ενδεικτικό για τον δρόμο που έχουμε να διανύσουμε ακόμη ως χώρα, αλλά και για την αυθαιρεσία που μένει ατιμώρητη…

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 81χρονος πρώην εισαγγελέας βρέθηκε κατηγορούμενος αφού η Μπέλλα, ένα γλυκύτατο πόιντερ, έζησε πολύ δύσκολα χρόνια στο κλουβί της, στο μικρό πάρκο μεταξύ των οδών Μαρκορά, Λάντσα και Προβελεγγίου, στα Άνω Πατήσια, απ΄όπου και απομακρύνθηκε, άρρωστη και υποσιτισμένη.

Εν τέλει και μετά από πιέσεις του Δήμου η εισαγγελία έπραξε τα δέοντα εκδίδοντας εισαγγελική εντολή την οποία μάλλον δεν περίμενε ο πρώην δικαστικός λειτουργός, βασιζόμενος σε μία διαχρονική «ομερτά» που είχε οδηγήσει τη Μπέλλα σε άθλια κατάσταση, η οποία είχε καταγγελθεί αρμοδίως επανειλημμένα στο παρελθόν, χωρίς όμως αποτελέσματα.

Η κατάσταση της Μπέλλα περιγράφεται συγκεκριμένα στη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου που διέταξε το Α.Τ. Άνω Πατησίων, όπου αναφέρεται ότι το σκυλάκι εξετάστηκε επί τόπου από κτηνίατρο για πρώτη φορά στις 7 Μαΐου και διαπιστώθηκε ότι ήταν λιποβαρές, σε κακή θρεπτική κατάσταση, αφυδατωμένο και με ψηλαφητή μάζα στους μαστούς και δόντια σε κακή κατάσταση.

Την άθλια κατάσταση του ζώου πιστοποίησε και ο αστυνομικός του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων που μετέβη επί τόπου και αφού είχαν προηγηθεί πολλές καταγγελίες, στις οποίες, όπως φαίνεται, η αρμόδια εισαγγελία κώφευε…

Στον πρώην εισαγγελέα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο των 1.000 ευρώ και η συνέχεια γράφτηκε στο δικαστήριο.

Αυτό δε σταμάτησε τον 81χρονο από το να πάρει στη συνέχεια άλλο σκυλί και να το βάλει ξανά σε κλουβί, απ΄όπου και «χάθηκε»… Μετά την δικαστική απόφαση, δε, ο νόμος υπαγορεύει να επιστραφεί και το πόιντερ στον… άξιο κηδεμόνα του…

Η δίκη και η αθώωση

Η κ. Αβραμίδου περιέγραψε στο Facebook τα γεγονότα και τη στάση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που «έριξε στα μαλακά» τον 81χρονο, παρά την εισαγγελική πρόταση για καταδίκη.

«Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για το σεντόνι αλλά σήμερα παρακολουθήσα μια δίκη – παρωδία στην οποία δεν μπορώ να μην αναφερθώ… Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί μέχρι τέλους!

Είχαμε την εκδίκαση της υπόθεσης του συνταξιούχου εισαγγελέα ο οποίος κρατούσε ένα θηλυκό πόιντερ κλεισμένο σε ένα παράπηγμα. Μετά από καταγγελίες το ζωάκι είχε αφαιρεθεί προσωρινά από τον ιδιοκτήτη του.

Μπαίνοντας στην αίθουσα ο κατηγορούμενος έκατσε πίσω από την προϊσταμένη και την κτηνίατρο της Πανίδας οι οποίες ήταν οι μάρτυρες από την πλευρά του Δήμου. Χωρίς να τις έχει αναγνωρίσει λέει σε κάποιον που τον συνόδευε: “Αυτή η πουτανα που με κατηγορεί (εννοώντας την προϊσταμένη) δεν είναι εδώ. Λες να μην έρθει και να ζητήσει αναβολή; Εγώ θα ζητήσω να αναγνωστεί η υπόθεση”. Γυρναει τότε η προϊσταμένη και του λέει: “Αυτή η πουτανα ειμαι εγώ, οπότε μην ανησυχείτε. Θα γίνει κανονικά η δίκη!”.

Κατά την έναρξη η εισαγγελέας ζήτησε να μιλήσουν 2 μάρτυρες από κάθε πλευρά. Ξεκίνησε η προϊσταμένη και ο κατηγορούμενος, ο οποίος υπερασπιζόταν τον εαυτό του, την διέκοπτε συνεχώς. Όταν εκείνη είπε ότι αν δεχθεί άλλη παρέμβαση θα σταματήσει, ο κατηγορούμενος εξανεστη, για να του απαντήσει η Εισαγγελέας: “Αφού την διακόπτετε συνέχεια!”. Ο Πρόεδρος αναρωτήθηκε αν είναι κακό που το ζώο μένει εκεί μόνο του ενώ ο κατηγορούμενος δεν αναγνώριζε την έννοια της παθητικής κακοποίησης!

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση της κτηνιάτρου του Δήμου. Ο κατηγορούμενος αμφισβήτησε τις γνώσεις της, προφανώς επειδή είναι νέα, ρωτώντας την από που πήρε το πτυχίο της! Η κτηνίατρος ανέφερε την γνωμάτευσή της σύμφωνα με την οποία η σκυλίτσα ήταν σε άσχημη θρεπτική κατάσταση, με όγκους, χωρίς σωστό φαγητό και κατάλυμα. Ανάλογη γνωμάτευση υπάρχει και από έτερο κτηνίατρο συμβεβλημένο με το Δήμο, η οποία περιλαμβάνονταν στη δικογραφία.

Αυτοί ήταν οι 2 δικοί μας μάρτυρες.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος έφερε 4 φίλους του να επιβεβαιώσουν πόσο καλός άνθρωπος είναι και πόσο αγαπάει το ζώο του. Ήρθε επίσης και ένας ιδιώτης κτηνίατρος ο οποίος, υποτίθεται ότι, παρακολουθεί την σκυλίτσα από μικρή για να πει και αυτός τα καλύτερα. Όταν ρωτήθηκε αν κάνει να τρώει ο σκύλος ψωμί απάντησε πως δεν πειράζει αν του το δίνει μαζί με το φαγητό. Να σημειωθεί ότι ποτέ δεν μας παραδόθηκε βιβλιάριο του σκύλου ενώ στο δικαστήριο έδειξαν μια φωτοτυπία βιβλιαρίου με τα εμβόλια του 2019, χωρίς να αναγράφεται το microchip ή προηγούμενα εμβόλια. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος άρχισε να καταθέτει ασταμάτητα, κατηγορώντας τον Δήμο και κυρίως την προϊσταμένη που του πήρε τον σκύλο από κακία. Μας είπε πόσο πολύ αγαπούν οι κυνηγοί τα ζώα τους και τα έχουν σαν παιδιά τους (στην δευτερολογία του είπε πως μόνο εκείνος το προσέχει ενώ οι περισσότεροι κυνηγοί τα έχουν αλυσοδεμένα ή παρατημένα σε ταράτσες), πως το σκυλάκι το βγάζει βόλτα δύο φορές την ημέρα και το αφήνει να τρέχει, πως πάνε κυνήγι και του φοράει μεγάλο κουδούνι (αγελάδας) για να το ακούει καθώς έχει πρόβλημα ακοής. Τόνιζε συνεχώς πως το ταΐζει Purina και όταν ρώτησε ο Πρόεδρος “τι είναι αυτό το Purina που μας λέτε συνέχεια” απάντησε ότι είναι η ακριβότερη και καλύτερη τροφή! (Σημείωση: Ένας από τους μάρτυρες υπεράσπισης είχε καταθέσει ότι ο σκύλος έτρωγε μια πολύ καλή ξηρά τροφή με κόκκινες, πράσινες και καφέ κροκέτες! Όλοι ξέρουμε τι ποιοτική τροφή είναι αυτή… Και σίγουρα όχι Purina! Ο ίδιος είπε ότι επικοινωνεί πολύ συχνά με τον κατηγορούμενο για να σιγουρεύεται ότι είναι καλά καθώς έχει πολύ εύθραυστη υγεία).

Συνέχισε να παραληρεί για σχεδόν μια ωρα χωρίς να τον σταματά ο Πρόεδρος, λέγοντας άσχετα με την υπόθεση θέματα. Αυτό μαζί με το γεγονός ότι επέτρεψε 5 μάρτυρες υπεράσπισης έναντι των 2 που είπε η Εισαγγελέας, οι οποίοι δεν ήταν καν καταγεγραμμένοι μας έδωσε μια πρώτη γεύση του τι θα επακολούθουσε…

Μετά από 2 ώρες συνολικής δίκης η Εισαγγελέας επιφυλάχθηκε και ενημερώθηκαμε ότι η απόφαση θα βγει μετά την διακοπή. Ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν μπορούσε να περιμένει γιατί έχει πρόβλημα στους πνεύμονες και είναι με οξυγόνο (παρόλα αυτά πάει συνεχώς για κυνήγι στα βουνά).

Όντως, όταν επανήλθαμε η Εισαγγελέας ανέφερε ότι ακούστηκαν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις αλλά βασισμένη στις αποδείξεις έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο. Μετά την εισήγησή της αναγκαστηκαμε να υποστούμε άλλο ένα παραλήρημα του κατηγορούμενο (έχω την εντύπωση ότι κανονικά αυτό δεν επιτρέπεται) στο οποίο αφού επανέλαβε όλα τα ανυπόστατα που είχε πει εξαρχής, άρχισε να κατηγορεί την προϊσταμένη για εμπάθεια και κακία, λέγοντας ότι τα έκανε όλα αυτά για προσωπική προβολή (επειδή είχε δώσει μια συνέντευξη στο zougla.gr) και ότι όλα υποκινούνται από κάποιον με μεγαλη δυναμη, καταλήγοντας ότι σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται αυτά. Ακούγοντας όλα αυτά ζήτησα τον λόγο από τον Πρόεδρο, δίνοντας την ταυτότητά μου και δηλώνοντας ότι είμαι η αρμόδια αντιδήμαρχος. Είπα ότι δεν μπορώ να επιτρέψω να συκοφαντούνται και να υβριζονται με αυτόν τον τρόπο οι υπάλληλοί μου. Ο Πρόεδρος δεν μου έδωσε σημασία, έβγαλε απόφαση “αθώος λόγω αμφιβολιών” και αφού επέμενα μου είπε ότι υπάρχουν διαδικασίες, ότι δεν ήξερε το όνομά μου και όταν ξαναδηλωσα την ιδιότητά μου η απάντησή του ήταν “Και ήρθατε για αυτόν τον σκύλο εδώ;”. Του είπα πως σήμερα ήμουν εδώ για αυτόν τον σκύλο, αύριο θα ήμουν σε άλλη αίθουσα αν υπήρχε δικαστήριο για άλλο σκύλο για να εισπράξω το απίστευτο “Καλά, εσείς στο Δήμο δεν έχετε άλλη δουλειά να κάνετε και ασχολείστε με σκύλους;”!!! Του υπενθύμισα για άλλη μια φορά ότι είμαι υπεύθυνη για τα ζώα στο Δήμο και έφυγα έξαλλη λέγοντας του πως αθώωσε τον κατηγορούμενο και καταδίκασε τον σκύλο.

Τα σχόλια δικά σας…

ΥΓ Σίγουρα έχω ξεχάσει αρκετά από όλα τα ανεκδιήγητα που ακούστηκαν. Θα κάνω νέα posts όταν τα θυμάμαι.».

Σεραφίνα Αβραμίδου Δημοσίευση Facebook

Πηγή : zoon.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το