Αίγινα : Έλεγχοι δεσποζόμενων
Μοιραστείτε το

Η Αίγινα είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους στην Ελλάδα που η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί ελέγχους σε κηδεμόνες σκύλων για να διαπιστωθεί εάν ο σκύλος τους είναι τσιπαρισμένος. Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας ώστε να επιτευχθεί εξάλειψη των αδέσποτων σκύλων.

Σε περίπτωση μη τσιπαρισμένου και καταχωρημένου σκύλου, η αστυνομία ξεκίνησε τις προειδοποιήσεις στην αρχή της χρονιάς και πλέον επιβάλει πρόστιμο 300 ευρώ. Η αστυνομία της Αίγινας απλώς εφαρμόζει τους νόμους 4039/2012 και 4235/2014 που επιβάλουν ελέγχους για ύπαρξη microchip από το 2012. Οι έλεγχοι είναι σημαντικό στοιχείο του μοντέλου μας για τη ριζική μείωση του αριθμού των νέων εγκαταλείψεων. Είμαστε ευγνώμονες για την εξαιρετική συνεργασία.

Οι αδέσποτοι σκύλοι δεν πέφτουν από τα δέντρα, αλλά είναι άμεση ή έμμεση συνέπεια της εγκατάλειψης. Η εγκατάλειψη είναι εφικτή επειδή οι σκύλοι είναι ανώνυμοι. Το τσιπάρισμα βγάζει τους σκύλους από την ανωνυμία και συνδέει τον σκύλο με τον ιδιοκτήτη του, που μπορεί έτσι να διωχθεί. Το Zero Stray Pawject από κοινού με τον συνεργάτη μας Welttierschutzgesellschaft e.V. επιδότησε τα προηγούμενα 2 χρόνια πάνω από 500 τοποθετήσεις microchip για κηδεμόνες που δεν μπορούσαν να καλύψουν το κόστος του.

Zero Stray Pawject


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το