Μοιραστείτε το

20/06/2020

Ένα περιστατικό διαφορετικό από όλα τα άλλα κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ομάδα μας στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ενός βοσκού,, για ένα αρσενικό αιγοπρόβατο, το οποίο είχε εγκλωβιστεί μία ολόκληρη εβδομάδα σε απόκρημνη πλαγιά ενός υψώματος τουλάχιστον σαράντα μέτρων.

Πέντε διασώστες της ομάδας μας κατόπιν συνεννόησης με τον άνθρωπο που μας ενημέρωσε, κατέφθασαν στο σημείο με σκοπό να οδηγηθούμε στο επίμαχο σημείο που βρισκόταν το ζώο.

Η διαδρομή μας η οποία απαιτούσε πολλές ώρες πεζοπορία εξελίχθηκε σε μια ανέλπιστη περιπέτεια.

Ξεκινήσαμε λοιπόν με τον απαραίτητο εξοπλισμό που είχαμε στην διάθεση μας και μετά από δύο ώρες απαιτητικού περπατήματος καταφέραμε να ανέβουμε στην κορυφή που είχε εγκλωβιστεί το ζώο.

Mετά από ανάπαυλα ολίγων λεπτών αποφασίσαμε να επιχειρήσουμε στο σημείο μέχρι το επιτρεπτό όριο που μας καθόριζε ο εξοπλισμός μας.

Η έρευνα για εντοπισμό του ζώου ξεκίνησε διεξάγοντας έλεγχο στο σημείο που μας είχαν υποδείξει κατεβαίνοντας στην πλαγιά στα δεκαπέντε περίπου μέτρα ίσως και λίγο παραπάνω.

Το ζώο είχε όμως άλλα σχέδια για εμάς καθώς στο σημείο έρευνας δεν βρήκαμε το ζωάκι.

Κατόπιν και μετά από αρκετή έρευνα στα γύρω πεδία ανακαλύψαμε τον εν λόγω κύριο σε μια σπηλιά, στην οποία βρισκόταν προφανώς κατεβαίνοντας εκεί με τον δικό του τρόπο σε απόσταση άνω των 500 μέτρων από το σημείο αναζήτησης.

Έχοντας μαζί μας συνοδοιπόρο και τον άνθρωπο που το φρόντιζε ήταν πλέον εύκολο μετά από την τόση ταλαιπωρία του να γυρίσει στην βάση του και η επιστροφή μας ξεκίνησε πάλι προς το σημείο που αρχικά είχαμε ξεκινήσει.

Ευχαριστούμε τον βοσκό για όλη την βοήθεια που μας πρόσφερε καθώς επισης κ τον τράγο που μας ξεθεωσε με τα καμώματα του.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το