Ακόμα ένα θύμα του ανθρώπου...
Μοιραστείτε το

Ο συγκεκριμένος καρχαρίας αλιεύτηκε σήμερα στο Κατάκολο Πύργου. Ο ψαράς φωτογραφίζεται δίπλα του, επιδεικνύοντάς τον ως τρόπαιο.

Ο καρχαρίας αυτός ανήκει στο είδος Prionace glauca, ένα είδος που παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στα θαλάσσια οικοσυστήματα καθώς συμβάλλει στην διατήρηση της ισορροπίας σε αυτά.

Να τονίσω πως το είδος αυτό τρέφεται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, συναντάται συχνά στις ελληνικές θάλασσες και είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μόνο 13 επιθέσεις σε ανθρώπους, εκ των οποίων οι 4 θανατηφόρες.

Συγκεκριμένα από το 1580 ως το 2013 έχουν καταγραφεί μόνο 4 θανατηφόρα περιστατικά από επίθεση από το συγκεκριμένο είδος καρχαρία.

Αντιθέτως το συγκεκριμένο είδος απειλείται κατά κύριο λόγο από τον άνθρωπο καθώς εξοντώνεται συστηματικά από αυτόν.

Υπολογίζεται πως 10 με 20 εκατομμύρια καρχαρίες του συγκεκριμένου είδους σκοτώνονται κάθε χρόνο από ψαράδες για το κρέας τους που χρησιμοποιείται τόσο ως τροφή όσο και από τη φαρμακοβιομηχανία.

Γιώργος Δημητρόπουλος


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το