Ανθήλη : Έστησαν μια «φιλόξενη » φωλιά στους πελαργούς
Μοιραστείτε το

Το δικό του « φιλόξενο σπίτι « απέκτησε και πάλι ένα ζευγάρι πελαργών που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μόνιμα στην Ανθήλη. Η φωλιά τους στην κολόνα της ΔΕΗ είχε καταστραφεί από πέρυσι με αποτέλεσμα φέτος που ήρθαν στον χωριό να μην μπορούν να τη στήσουν και πάλι στο ίδιο σημείο .

Οι κάτοικοι που έχουν όλα αυτά τα χρόνια συνηθίσει την παρουσία τους ευαισθητοποιήθηκαν και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ανθήλης κα Ιωάννα Καλότυχου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα επικοινώνησαν με τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα για την παρέμβασης του .

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και το ΑΝΙΜΑ ειδοποίησε την ΔΕΔΔΗΕ συνεργείο της οποίας σήμερα το πρωί πήγε στην Ανθήλη και έστησε εκ νέου την φωλιά των πελαργών .

«Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ και στους ανθρώπους της ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση ανταπόκριση τους και την διευθέτηση του θέματος…» τόνισε στο «ilamia.gr” η πρόεδρος του συλλόγου κα Καλότυχου.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες και πάλι συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ είχε βοηθήσει να στηθεί φωλιά πελαργών στην Αγία Μαρίνα .

Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται πως ήταν η φωλιά των πελαργών πριν την σημερινή παρέμβαση της ΔΕΔΔΗΕ.

Πηγή : ilamia.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το