Αντιμετώπιση του φλοιοφάγου σε αστικά και περιαστικά δάση του Δήμου Θέρμης
Μοιραστείτε το

Υλοτομικές εργασίες για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου στον Άγιο Ιωάννη Βασιλικών βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες.

Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες παρεμβάσεις σε όλα τα αστικά και περιαστικά πευκοδάση και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου Θέρμης.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των υλοτομικών εργασιών έκτακτης κάρπωσης για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου στο Δασόκτημα ΙΣΕΝΛΗ του Δήμου Θέρμης και στο Δημοτικό Δασόκτημα Μονοπηγάδου που διενεργούνται τους τελευταίους μήνες, η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Περιβαλλοντος και Πρασίνου ξεκίνησε κατεπείγουσες εργασίες κοπής και απομάκρυνσης ξερών και προσβεβλήμένων πευκων σε αστικά και περιαστικά πευκοδάση πάρκα και άλση σε περιοχές των δημοτικών κοινοτήτων για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου και την πρόληψη αποφυγή και πρόκληση πυρκαγιών.

Οι παρεμβάσεις γίνονται μετά την υπ. αρ. 25647/4-6-2020 απόφαση έγκρισης, αλλά και με την εποπτεία του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θέρμης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την περιοχή του Άγιου Ιωάννη Βασιλικών και την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει το Νέο Ρύσιο και εν συνεχεία στις υπόλοιπες περιοχές των Δημοτικών κοινότητων του δήμου Θέρμης στον Αγ. Αντώνιο, στην Αγία Παρασκευή, , στο Τριλόφο, στη Καρδία στο Κάτω Σχολάρι και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο, αφού το φαινόμενο είναι συνεχώς εξελισσόμενο.

Πηγή : thessnews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το