Απάντηση στην καταγγελία για την «αγέλη σκύλων» που επιτίθεται σε μαθητές στο 4ο Δημοτικό Τρίπολης
Μοιραστείτε το

Αγέλη σκύλων επιτίθεται σε μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην Τρίπολη (24/06/2020)

Ανάστατη είναι η γειτονιά κοντά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, αφού υπάρχει μια αγέλη από αδέσποτα σκυλιά τα οποία επιτίθενται σε περαστικούς.

Τα σκυλιά, κυκλοφορούν στις οδούς Ειρήνης Μπακοπούλου και Ρήγα Φεραίου, στις οποίες μαθητές διαβαίνουν καθημερινά για να φτάσουν στο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Όπως μας καταγγέλλουν περίοικοι, τέσσερα – πέντε αδέσποτα σκυλιά επιτίθενται σχεδόν καθημερινά στους μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου και στα παιδιά που παίζουν το απόγευμα στο σχολείο.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι μεγαλόσωμα και χθες επιτέθηκαν σε παιδιά που περπατούσαν, καθώς και σε έναν ποδηλάτη. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής αν οι γείτονες δεν παρενέβαιναν ίσως τα σκυλιά να είχαν δαγκώσει κάποιον.

Τα αδέσποτα ζώα έχουν βρει προσωρινή φιλοξενία τους τελευταίους έξι μήνες σε ένα ξύλινο σπίτι σκύλου και κάποιος στη γειτονιά τα ταΐζει κοντά στην οδό Ειρήνης Μπακοπούλου και Ρήγα Φεραίου.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι από το απόγευμα και έως αργά το πρωί, έχουν έντονη δραστηριότητα και αναποδογυρίζουν τους κάδους απορριμμάτων προσπαθώντας να βρουν τροφή.

Οι περίοικοι δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία και στον δήμο Τρίπολης, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για να νιώθουν ασφαλής αυτοί και τα παιδιά τους που πλέον, όπως μας είπαν, αποφεύγουν να κινούνται ελεύθερα στην περιοχή, αλλά κρύβονται μέσα στις πυλωτές των πολυκατοικιών για να φτάσουν σπίτι τους.

Η ενημέρωση που είχαν από την αρμόδια υπηρεσία στο δήμο Τρίπολης, ήταν ότι γνωρίζουν το θέμα για τα ημι-οικόσιτα σκυλιά, όπως τα χαρακτήρισαν, τα οποία μια κυρία τα ταΐζει και τα φιλοξενεί σε ένα παρκινγκ.

Απορήσαμε πώς επιτρέπεται να είναι ελεύθερα σκυλιά και να είναι “ημι-οικόσιτα” κοντά σε Δημοτικό σχολείο, δεν μπορούμε να συμβιώσουμε με τα άγρια ζώα και δεν είμαστε υποχρεωμένοι γι’ αυτό. Αγαπάμε κι εμείς τα ζώα, έχουμε μικρά στο σπίτι μας, αλλά πρώτα είμαστε φιλάνθρωποι και φροντίζουμε την ασφάλεια των συνανθρώπων μας, αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής σύντομα θα προβούν σε νέες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί μία λύση.

Πηγή : arcadiaportal.gr

Την απάντησή της στη χθεσινή καταγγελία που δημοσίευσε το Arcadia Portal, σχετικά με επιθέσεις αγέλης σκύλων σε μαθητές αλλά και σε περαστικούς στη γειτονιά όπου στεγάζεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης έδωσε εγγράφως η κυρία Βιβή Καραλέκα, η γυναίκα που έχει λάβει υπό την προστασία της τα τρία αδέσποτα ζώα για τα οποία γίνεται λόγος στην καταγγελία.

Η κυρία Καραλέκα στην επιστολή της στέκεται, κατ’ αρχάς, στην ανωνυμία της καταγγελίας, και στη συνέχεια υποστηρίζει ότι τα τρία σκυλιά για τα οποία γίνεται λόγος τα ταΐζουν και άλλοι φιλόζωοι σε αυτόν τον χώρο και ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα. Η ίδια ρωτά: «Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε πρόβλημα; Το σχολείο δεν λειτουργούσε; Δεν υπήρχαν παιδιά; Οι περαστικοί δεν περνούσαν στον δρόμο; Τώρα τα σκυλιά δημιουργούν πρόβλημα;».

Και εξακολουθεί λέγοντας: «Εσείς αναφέρετε ότι τα σιτίζουμε. Πώς είναι δυνατόν να πεινάνε και να αναποδογυρίζουν κάδους για να βρουν τροφή. Μήπως υπάρχει ανακρίβεια στα λεγόμενά σας;».

«Αναφέρατε ότι επιτίθενται και υπάρχει κίνδυνος να δαγκώσουν τα παιδιά και τους περαστικούς. Γνωρίζετε ότι τα ζώα αυτά έχουν υποστεί κακοποίηση και για αυτό τον λόγο φοβούνται και μερικές φορές η απότομη συμπεριφορά τους είναι η άμυνά τους», επισημαίνει.

Ακόμα, απευθυνόμενη στον καταγγέλλοντα, η κυρία Καραλέκα υπογραμμίζει: «Θα ήταν δικαιότερο να γράφατε επώνυμα και βάσει αποδεικτικών στοιχείων και όχι ”μου είπαν κάποιοι…”, ”πήγαν να δαγκώσουν κάποιον… κτλ.».

Όπως αναφέρει η ίδια, τα τρία αυτά σκυλιά είναι τσιπαρισμένα και στειρωμένα, με ευθύνη του Δήμου Τρίπολης, και υπενθυμίζει ότι βάσει του Ν. 4039/12 που αντικαταστάθηκε με τον Ν.4235/14 οι φιλόζωοι μπορούν να παρέχουν νερό και τροφή στα αδέσποτα. «Ο χώρος που φιλοξενούνται (στο πάρκινγκ) είναι ιδιωτικός και έχουμε τη συναίνεση των άλλων ιδιοκτητών (μητέρας και αδελφής μου). Φυσικά τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής», καταλήγει η κυρία Καραλέκα.

Πηγή : arcadiaportal.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το