Απίστευτος βασανισμός σκύλου στα Χανιά - Τι λέει ο κτηνίατρος που τον έσωσε
Μοιραστείτε το

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η υπόθεση άγριου βασανισμού ενός σκυλιού από τον ίδιο του τον ιδιοκτήτη το απόγευμα της Δευτέρας στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου φερόμενος ως δράστης της κτηνωδίας είχε κρεμάσει σε ένα δέντρο το άτυχο σκυλί και επιχειρούσε να το ευνουχίσει, όταν τα ουρλιαχτά του ζώου έστρεψαν στο σημείο έναν περαστικό. Το απάνθρωπο θέαμα που αντίκρισε κοιτώντας πίσω από τον φράχτη του σπιτιού, ξεπερνούσε κάθε όριο κτηνώδους συμπεριφοράς.

Χάρη στην παρέμβαση του περαστικού – ενός Γερμανού που βρέθηκε τυχαία στην περιοχή – το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, χειρουργήθηκε και πλέον έχει ξεπεράσει το σοκ. Το ακραίο περιστατικό καταδικάζουν φιλοζωϊκές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, που αναζητείται.

Μάλιστα το πρωί της Τετάρτης, μέλη της Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Εισαγγελία Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του ιδιοκτήτη δεν ήταν να βασανίσει το σκυλί, αλλά ακολουθώντας πρακτικές που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, να το ευνουχίσει, προκειμένου να περιοριστούν οι ορμές του.

Σε κάθε περίπτωση, το άτυχο τετράποδο υπέστη άγριο βασανισμό με τρόπο που παραπέμπει σε εποχές του παρελθόντος. Την Τρίτη, δέχτηκε για δεύτερη μέρα τη φροντίδα του κτηνιάτρου κ. Κωστή Τερεζάκη ο οποίος είπε πως το σκυλί είναι πλέον καλά, χαρούμενο και φαίνεται πως δεν θυμάται όσα πέρασε.

Ο ίδιος, περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία ήταν το άτυχο ζώο όταν ο ιδιοκτήτης του μαζί με τον Γερμανό το μετέφεραν στο κτηνιατρείο, είπε ότι «είχε γίνει εκτομή στη δεξιά πλευρά των όρχεων, είχε αφαιρεθεί και αιμορραγούσε από τα αγγεία. Είχε επίσης τομές στα αριστερά χωρίς να έχει γίνει αφαίρεση. Υπήρχε σημάδι στο λαιμό από σκοινί, πιθανότατα είχε δεθεί, είχε κρεμαστεί και κάποιες μικρές εκδορές στο κεφάλι».

Πηγή : neakriti.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το