Απαγορεύεται στους σκωτσέζους ιχθυοκαλλιεργητές σολομού να πυροβολούν φώκιες
Μοιραστείτε το

Η αυστηροποίηση της προστασίας της άγριας ζωής, θα περιορίσει επίσης και τη χρήση ακουστικών αποτρεπτικών συσκευών.

Οι ιχθυοκαλλιεργητές σολομού στη Σκωτία, θα απαγορεύεται πλέον να πυροβολούν τις φώκιες και θα αντιμετωπίζουν αυστηρότερους ελέγχους, στη χρήση ακουστικών συσκευών για να τις τρομάξουν, σύμφωνα με τους αυστηρότερους νόμους περί προστασίας της άγριας πανίδας.

Οι σκωτσέζοι υπουργοί λαμβάνουν αυτά τα μέτρα, λόγω φόβου, ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να απαγορεύσουν τις εισαγωγές σολομού της Σκωτίας, επειδή η θανάτωση και η κακοποίηση της φώκιας, θα παραβιάζει τους κανονισμούς των ΗΠΑ, για την προστασία της ευημερίας των θαλάσσιων θηλαστικών στην άγρια ​​φύση.

Η σκωτσέζικη κυβέρνηση και οι ιχθυοκαλλιεργητές δέχτηκαν πίεση από οικολόγους και φιλόζωους-ακτιβιστές για την καλή μεταχείριση των ζώων, να απαγορεύσει στους ιχθυοκαλλιεργητές να πυροβολούν και να τρομάζουν τις φώκιες, για να τις εμποδίζουν να σπάσουν την περίφραξη της καλλιέργειας του σολομού.

Η Scottish Natural Heritage, η κυβερνητική υπηρεσία προστασίας, μετέφερε στους υπουργούς, ότι υπάρχουν σημαντικά επιστημονικά στοιχεία, ότι οι ακουστικές συσκευές αποτροπής (ADD), οι οποίες εκπέμπουν ήχους υποβρυχίως, για να τρομάξουν τις φώκιες, μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην ακοή και άγχος στα δελφίνια, τις φώκιες και τις φάλαινες – παραβιάζοντας τη νομοθεσία που προστατεύει τα κητοειδή.

Οι υπουργοί στο Εδιμβούργο, υποσχέθηκαν να καταθέσουν σχέδια για την άδεια και τον έλεγχο της χρήσης των ADD έως το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 31 φώκιες πυροβολήθηκαν με άδεια κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, διπλάσιες από εκείνες του προηγούμενου έτους. Ο Οργανισμός Παραγωγών Σολομού της Σκωτίας (SSPO), δήλωσε ότι οι επιθέσεις της φώκιας και οι καταστροφές των φρακτών, οδηγούν σε 500.000 χαμένα ψάρια το χρόνο.

Ωστόσο, ο κίνδυνος απαγόρευσης των εισαγωγών από τις ΗΠΑ έχει προβληματήσει τους υπουργούς και την SSPO. Οι ΗΠΑ εισάγουν 25.000 τόνους σκωτσέζικου σολομού premium, αντιπροσωπεύοντας το 26% των εξαγωγών σολομού της Σκωτίας, αξίας 179 εκατομμυρίων £ ετησίως.

Τα μέτρα που υπήρχαν σε τροπολογίες που υποστηρίζονταν από την κυβέρνηση, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ζώα και την άγρια ​​ζωή (κυρώσεις, προστασίες και εξουσίες) που ψηφίστηκαν από τους MSP την Τετάρτη.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πολύ αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα κατά της άγριας φύσης, συμπεριλαμβανομένης της δίωξης προστατευμένων πτηνών λείας με δηλητηρίαση και διαταραχή φωλιών, μετά από χρόνια πίεσης από τους φιλόζωους και την Scottish Society for the Prevention of Cruelty to Animals.

Οι κυρώσεις θα επιτρέπουν στα δικαστήρια, να φυλακίσουν τους παραβάτες – συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος των μαχών μεταξύ σκύλων, τοποθέτηση δολώματος για τους ασβούς και της κακοποίησης των ζώων – για έως και πέντε χρόνια και να επιβάλουν απεριόριστα πρόστιμα. Μέχρι τώρα, ο μέγιστος όρος για τα πιο σοβαρά αδικήματα ήταν 12 μήνες και πρόστιμο 20.000 £.

Το νομοσχέδιο μειώνει επίσης το χρονικό όριο για διώξεις. Η ισχύουσα νομοθεσία απαιτεί να ξεκινήσει η δίωξη εντός έξι μηνών από ένα αδίκημα, περιορίζοντας την ικανότητα των ανακριτών να εντοπίζουν κάποια εγκλήματα και να συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία.

Άλλες αλλαγές εισάγουν σταθερές προειδοποιήσεις ποινής για δευτερεύοντα ή τεχνικά αδικήματα και δίνει εξουσίες στο SSPCA, να επανατοποθετεί ζώα που κατασχέθηκαν από παραβάτες, όπως εκτροφείς κουταβιών ή εκείνους που εμπλέκονται σε σκυλομαχίες, το συντομότερο απαραίτητο, χωρίς δικαστική απόφαση. Προς το παρόν πρέπει να περιμένουν δύο χρόνια πριν το πράξουν.

Ο Mairi Gougeon, υπουργός αγροτικών υποθέσεων, είπε επίσης στους MSP ότι η κυβέρνηση δημιουργεί μια ειδική ομάδα για να μελετήσει προτάσεις για να δώσει στο SSPCA, το οποίο έχει περιορισμένες εξουσίες για τη διερεύνηση παραβάσεων κακοποίησης ζώων, μεγαλύτερες εξουσίες για τη διερεύνηση εγκλημάτων κατά των αρπακτικών και άγριων ζώων.

Ο Bob Elliot, διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού OneKind, δήλωσε ότι η απαγόρευση πυροβολισμού φώκιας ήταν απαραίτητη και χαιρέτισε τις πολύ αυστηρότερες ποινές για εγκλήματα άγριας πανίδας. «Για πολύ καιρό οι εγκληματίες ξεφεύγουν με χαμηλές ποινές. Αυτό θέτει το έγκλημα κατά της άγριας ​​ζωής, σε μια πιο σοβαρή κατηγορία, η οποία θα πρέπει να επιτρέψει στην αστυνομία να παρακολουθεί και να το θεωρεί πολύ πιο σοβαρό ζήτημα.

Ο Hamish Macdonell, εκπρόσωπος του SSPO, δήλωσε ότι η βιομηχανία αποδέχθηκε την ανάγκη απαγόρευσης των πυροβολισμών, αλλά χρειάζονται ακόμη πιο αποτελεσματικούς ελέγχους. «Μπορούν να προκαλέσουν βίαιες και εκτεταμένες ζημιές στις εκμεταλλεύσεις σολομού, σκοτώνοντας εκατοντάδες ψάρια σε κάθε επίθεση», είπε.

Η βιομηχανία θα συνεργαζόταν με υπουργούς για να συμβάλει στην επίτευξη των πιο αποτελεσματικών κανονισμών για τα ακουστικά αποτρεπτικά μέσα, πρόσθεσε.

Μετάφραση : Περικλής Τσιούτσιος
Πηγή : theguardian.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το