Απαγόρευση για όλες τις αγορές άγριων ζώων
Μοιραστείτε το

Κορωνοϊός: Απαγόρευση για όλες τις αγορές άγριων ζώων, ζητά η επικεφαλής βιοποικιλότητας του ΟΗΕ.

Η επικεφαλής της Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών για τη βιοποικιλότητα ζητά παγκόσμια απαγόρευση των αγορών άγριων ζώων όπως αυτή στην Γουχάν της Κίνας που πιστεύεται ότι είναι το σημείο εκκίνησης της πανδημία κορωνοϊού, για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.

Η Elizabeth Maruma Mrema, του αρμόδιου τμήματος ου ΟΗΕ, δήλωσε ότι οι χώρες θα πρέπει να προχωρήσουν στην πρόληψη μελλοντικών πανδημιών, απαγορεύοντας τις αγορές που πωλούν ζωντανά και νεκρά ζώα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η Κίνα έχει εκδώσει προσωρινή απαγόρευση για τέτοιες αγορές όπου ζωντανά ζώα ,από λύκους μέχρι και παγκολίνους, διατηρούνται ζωντανά σε κλουβιά για πώληση, συχνά σε βρώμικες συνθήκες, όπου επωάζουν ασθένειες που μπορούν να περάσουν στον ανθρώπινο πληθυσμό. Πολλοί επιστήμονες ζητάνε από το Πεκίνο να καταστήσει την απαγόρευση μόνιμη.

Χρησιμοποιώντας τα παραδείγματα του Έμπολα στη δυτική κεντρική Αφρική και του ιό Nipah στην ανατολική Ασία, η Mrema είπε ότι υπήρχαν σαφείς δεσμοί μεταξύ της καταστροφής της φύσης και των νέων ανθρώπινων ασθενειών. «Το μήνυμα που λαμβάνουμε είναι πως εάν δεν φροντίσουμε τη φύση, θα “φροντίσει” αυτή για εμάς», είπε στον Guardian.

«Θα ήταν καλό να απαγορευτούν οι αγορές ζωντανών ζώων όπως έκανε η Κίνα και κάποιες χώρες. Αλλά πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι έχουμε κοινότητες σε αγροτικές περιοχές χαμηλού εισοδήματος, ιδιαίτερα στην Αφρική, οι οποίες εξαρτώνται από τα άγρια ζώα για τη διαβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων. Έτσι, εάν δεν έχουμε εναλλακτικές λύσεις για αυτές τις κοινότητες, ενδέχεται να υπάρχει κίνδυνος να ανοίξει το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων, το οποίο σήμερα μας οδηγεί στο χείλος της εξαφάνισης για ορισμένα είδη», είπε. «Πρέπει να εξετάσουμε πώς θα το ισορροπήσουμε αυτό και θα κλείσουμε πραγματικά την τρύπα του παράνομου εμπορίου στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Jinfeng Zhou, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Διατήρησης της Βιοποικιλότητας της Κίνας και του Green Development Foundation, κάλεσε τις αρχές να διατηρήσουν την απαγόρευση των αγορών άγριας πανίδας, αλλιώς προειδοποιεί πως ασθένειες όπως ο κορωνοϊός θα εμφανιστούν ξανά. «Συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρξει μια παγκόσμια απαγόρευση των αγορών, η οποία θα βοηθήσει πολύ στη διαφύλαξη της άγριας φύσης και στην προστασία του εαυτού μας από τις ακατάλληλες επαφές με την άγρια φύση», δήλωσε ο Zhou. «Περισσότερο από το 70% των ανθρώπινων ασθενειών προέρχονται από την άγρια πανίδα και πολλά είδη απειλούνται».

Η Mrema δήλωσε ότι είναι αισιόδοξη ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει σοβαρότερα τις συνέπειες της καταστροφής του φυσικού κόσμου μετά την πανδημία του Covid-19, όταν οι χώρες θα κληθούν να διαπραγματευτούν το πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα μετά το 2020.

Τον Φεβρουάριο, εκπρόσωποι από περισσότερες από 140 χώρες συναντήθηκαν στη Ρώμη για να συζητήσουν για πρώτη φορά το σχέδιο συμφωνίας 20 σημείων για την ανάσχεση και αντιστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας, συμπεριλαμβανομένων προτάσεων για την προστασία σχεδόν του ενός τρίτου των ωκεανών και της γης και για τη μείωση της ρύπανσης από πλαστικό.

Μια σημαντική σύνοδος κορυφής για την υπογραφή της συμφωνίας θα διεξάγονταν τον Οκτώβριο στην κινεζική πόλη Kunming αλλά αναβλήθηκε λόγω κορωνοιού.

Πηγή : lifo.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το