Απαράδεκτη η κατάσταση στην Πρέβεζα με τα αδέσποτα σκυλιά
Μοιραστείτε το

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Απαράδεκτη η κατάσταση στην Πρέβεζα με τα αδέσποτα σκυλιά, έχει φτάσει στο απροχώρητο

«Δεν φτάνει μόνο ο νόμος, πρέπει να υπάρχει και βούληση από τη Δημοτική Αρχή»

«Στην πόλη μας η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά είναι απαράδεκτη και έχει φτάσει στο απροχώρητο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογραμμίζοντας πως «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, αλλά δε φτάνει, πρέπει να υπάρχει και βούληση από τη Δημοτική Αρχή».

Στην ίδια ανακοίνωση καλεί την Δημοτική Αρχή να απαντήσει υπεύθυνα και δημόσια σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν, με το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του δημοτικού κυνοκομείου, τον τρόπο διαχείρισης των εσόδων από τα τέλη των δημοτών για την φροντίδα των αδέσποτων, εάν υπάρχει συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων και το προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος κ.λπ..

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το νόμο 4039 / 2012 η ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων (περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμό, αποθεραπεία, υιοθεσία, επανένταξη κλπ) έχει περάσει στους Δήμους. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, αλλά δε φτάνει, πρέπει να υπάρχει και βούληση από τη Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς όμως στην πόλη μας η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά είναι απαράδεκτη και έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να απαντήσει υπεύθυνα και δημόσια στα εξής ερωτήματα:

– Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για το έργο της δημιουργίας του νέου δημοτικού κυνοκομείου; Έχει ψηφιστεί η κατασκευή του ομόφωνα ήδη από το δημοτικό συμβούλιο στις 11-12-2019.

– Πως διαχειρίζονται τα έσοδα του Δήμου από τα τέλη των δημοτών για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων;

– Υπάρχει όπως θα έπρεπε συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων; Τι μέσα και τι προσωπικό διαθέτει ο Δήμος για την περισυλλογή και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων;

– Ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου;

– Εφόσον δεν υπάρχει μέχρι στιγμής δημοτικό κτηνιατρείο, υπάρχουν συμβάσεις με κτηνιάτρους για την περίθαλψη, τους εμβολιασμούς και τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων;

Κρίνετε επιτακτική ανάγκη ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να πάρουν άμεσα όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατέψουν τη δημόσια υγεία και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι δείγμα πολιτισμού για μια πόλη.

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας

Μέλη κοινοτικού συμβουλίου

ΣΑΡΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΖΗΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Πηγή : prevezanews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το