Απεγκλωβισμός ενός μικρού γατιού από δέντρο
Μοιραστείτε το

20/5/2020

Βραδινή ώρα και ενώ βρισκόμαστε σε άλλο περιστατικό στην περιοχή του Παγκρατίου, λάβαμε επείγουσα τηλεφωνική κλήση για να συνδράμουμε στον απεγκλωβισμό ενός μικρού γατιού το οποίο είχε εγκλωβιστεί πάνω σε δέντρο στην συμβολή των οδών Βασιλίσης Σοφίας και λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Όντας αρκετά κοντά σπεύσαμε άμεσα στο σημείο.

Πληροφορηθήκαμε ότι το ζωάκι βρισκόταν εκεί αρκετές ώρες ανεβασμένο στο δέντρο. Συγκεκριμένα επρόκειτο για εξαιρετικά πυκνό κισσό ο οποίος ήταν τυλιγμένος πάνω σε κολώνα.

Ξεκίνησε η διαδικασία του εντοπισμού του μικρού και μετά από λίγη ώρα ανακαλύψαμε ότι βρισκόταν στα έξι με εφτά μέτρα από το εδαφος αλλά το φυτό είχε τόσο πυκνό όγκο, φύλλωμα και ριζες, που η οποιαδήποτε οπτική επαφή μας με το μωρό γατάκι ήταν ανύπαρκτη. Ακούγαμε όμως την φωνούλα του πάρα πολύ έντονα.

Ανεβαίνοντας με προσοχή σε μια σκάλα που υπήρχε διαθέσιμη, σκαρφαλώσαμε κατόπιν σε ένα τμημα του φυλλώματος όπου και
εντοπίσαμε το σημείο που κατά προσέγγιση βρισκόταν το μικρό.
Μετά από συνεργασία των δυο διασωστών της ομαδας μας καταφέραμε να ωθήσουμε με πτυσσόμενο κοντάρι το μικρό απο την αντίθετη κατεύθυνση προς την άλλη και με προσεκτικές κινήσεις να το ασφαλίσαμε στα χέρια μας.

Το μικρό μεταφέρθηκε άμεσα σε ντρόπερ και σε υιοθεσία από την κοπελλα που μας κάλεσε και πλέον είναι σε σπιτάκι ασφαλές αφήνοντας πίσω του τους αφιλόξενους δρόμους όπως εκείνο το τραγικό σημείο όπου βρισκόταν καθώς εκεί η διέλευση των αυτοκινήτων είναι υπερβολική καθολη την διάρκεια της ημέρας.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων

Facebook

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση