Απελευθέρωση νεαρού φοινικόπτερου
Μοιραστείτε το

Πολλά μπράβο (και συγχαρητήρια) στους υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος μας, κ.κ. Ζευγώλη και Ζαννέτο, που βοήθησαν το νεαρό φλαμίνγκο που βρέθηλκε εξασθενημένο στον Γαβαθά Λέσβου!

Απελευθέρωση νεαρού φοινικόπτερου στον υγρότοπο της Καλλονής Λέσβου.

Σήμερα το πρωί ο ‘Μανώλης’ βρέθηκε εξασθενημένος από λουόμενους στην παραλία Γαβαθάς στη Δυτική Λέσβο. Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε μια διαδικασία ώστε να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας η μεταφορά του στον υγρότοπο της Καλλονής που θεωρείται το ιδανικό ενδιαίτημα για την επιβίωσή του. Έτσι, μετά από 5 ώρες ο ‘Μανώλης’ μεταφέρθηκε στον υγρότοπο.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Παντσαρή που ενημέρωσε την ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής για την περίπτωσή του, το εστιατόριο Ο Τσολιάς που ενημέρωσε τους πελάτες του αλλά και τους λουόμενους ώστε να μην το παρενοχλούν και καταπονηθεί και φυσικά τον Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου και ειδικότερα την Λιμενάρχη κα Χατζοπούλου η οποία απέστειλε 2 λιμενικούς ώστε να μεριμνήσουν για την ευζωία του φοινικόπτερου μέχρι να το μεταφέρουμε στην Καλλονή.

Ο ‘Μανώλης’ αφού δακτυλιώθηκε αφέθηκε ελεύθερος στον υγρότοπο.

Καλή ζωή να χει!

Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το