Αποδεκατίστηκαν και οι τίγρεις- Εξαφανίστηκε το 97%!
Μοιραστείτε το

Μετά από έναν αιώνα που η λαθροθηρία ανθεί και καταστροφή του περιβάλλοντος, ο άνθρωπος τα… κατάφερε να εξαφανίσει, σχεδόν, τις τίγρεις. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι έχει εξαφανιστεί το 97% και 3 από 9 υποείδη, με αποτέλεσμα στην άγρια φύση να υπάρχουν, περίπου, 3.200έως 3.800 τίγρεις.

Σύμφωνα με την οργάνωση Wild Aid, παρά το γεγονός ότι οι τίγρεις προστατεύονται, περίπου, 150 υπολογίζεται ότι σκοτώνονται κάθε χρόνο για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση στην παράνομη αγορά. Μια αγορά που απαιτεί την παρασκευή φαρμάκων από τα οστά της τίγρης αλλά και την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων από τα πόδια της, τα νύχια της και τα δόντια και το δέρμα της.

Όπως σημειώνει το WWF αν και η χρήση της τίγρης για παρασκευή φαρμάκων έχει αποκηρυχθεί επίσημα από τον Παγκόσμιο Σύλλογο Κινεζικής Ιατρικής, η παράνομη ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που μια νεκρή τίγρη σήμερα φτάνει τα 70.000 δολάρια στις αγορές της Ασίας.

Μέχρι και 70.000 δολάρια πωλείται στην παράνομη αγορά μια νεκρή τίγρης για χρησιμοποιηθούν τα οστά, τα δόντια και τα νύχια της για φαρμακευτικά σκευάσματα και διακοσμητικά είδη (photo vimeo, Sir Richard Branson – Tigers).

 

Μέχρι και 70.000 δολάρια πωλείται στην παράνομη αγορά μια νεκρή τίγρης για χρησιμοποιηθούν τα οστά, τα δόντια και τα νύχια της για φαρμακευτικά σκευάσματα και διακοσμητικά είδη (photo vimeo, Sir Richard Branson – Tigers)

Εκτός από τη λαθροθηρία ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για την εξαφάνισή τους είναι η καταστροφή του φυσικού τους χώρου, των λεγόμενων ενδιαιτημάτων τους. Εκτιμάται ότι τα τελευταία δέκα χρόνια οι περιοχές όπου μπορεί να ζήσει η τίγρης έχουν μειωθεί κατά 55%, ενώ συνολικά προσπαθούν να επιβιώσουν σε σημεία πυκνής βλάστησης που καλύπτουν μόλις το 7% της περιοχής όπου ζούσε στο παρελθόν.

Απόσπασμα από ντοκιμαντέρ του Sir Richard Branson για τις τίγρεις σε συνεργασία με την Wild Aid :

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τριπλάσιος ο αριθμός των τίγρεων που ζει σε αιχμαλωσία αφού μόνο στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι ζουν σε ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους και βίλες, πάνω από 10.000 τίγρεις. Και ακόμα, ότι τις τίγρεις τις εκμεταλλεύονται για να βγάζουν χρήματα μέχρι την ηλικία των 12 εβδομάδων που είναι στην ουσία κουτάβια και ιδανικά ήρεμες.

Πηγή : zoon.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το