Από κοινού ενεργοποίηση για το πρόβλημα αδέσποτων ζώων
Μοιραστείτε το

Να βρει λύσεις και να βάλει τάξη στο μείζον θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, επιχειρεί η νέα δημοτική αρχή Πύργου, σε μια εποχή που λόγω του κορωνοϊού το πρόβλημα λαμβάνει διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις.

Επικεφαλής της όλης προσπάθειας είναι η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ασπασία Χριστοπούλου – Πισιμάνη, η οποία ως γνωστόν ορίστηκε από το δήμαρχο Πύργου ως άμισθη εντεταλμένη σύμβουλος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και καθημερινά βρίσκεται αντιμέτωπη με δεκάδες περιστατικά εγκατάλειψης, κακοποίησης αλλά και αδιαφορίας για τα ζώα αυτά (επί το πλείστον είναι σκύλοι).

Ήδη σύμφωνα με την κ. Χριστοπούλου το τελευταίο διάστημα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 30 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία σε συνεργασία με φιλόζωους και από τις τοπικές κοινότητες του δήμου, γίνονται προσπάθειες για την εξεύρεση χώρων προσωρινής φιλοξενίας των ζώων.

«Προσπαθώ και έχω δικτυωθεί με φιλόζωους σε χωριά και ήδη έχω αρκετές γυναίκες που με βοηθάνε. Λ.χ. στα Φωναΐτικα έχω βρει μια κοπέλα η οποία έχει 10 σκυλιά.

Θέλω να βρω παντού εθελοντές που να έχουν και χώρους για προσωρινές φιλοξενίες, μέχρι να πάμε σε κάποιο άλλο πιο σοβαρό βήμα. Υπάρχει άμεση ανταπόκριση από τον κόσμο, ειδικά στα χωριά που δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα της εξεύρεσης χώρων. Από την άλλη πλευρά όμως κάποιοι επιδεικνύουν άσχημη συμπεριφορά , λέγοντας ότι θα μου φέρουν αδέσποτα στο Βούναργο, κάτι που όμως δεν κάνουν ποτέ!» ανέφερε η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Πύργου.

Όπως εξήγησε η κ. Χριστοπούλου, στις άμεσες προθέσεις του δήμου Πύργου, είναι να βρεθούν 4-5 δημοτικοί ή ιδιωτικοί χώροι προκειμένου να φιλοξενηθούν προσωρινά τα αδέσποτα ζώα, παρέχοντας συγχρόνως τροφές και φάρμακα σε όσους ασχολούνται με αυτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένας κατάλληλα οργανωμένος χώρος στην ευρύτερη περιοχή.

«Στα καλέσματα από κατοίκους ανταποκρινόμαστε άμεσα, τόσο οι υπεύθυνοι όσο και οι εθελοντές, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να λυθούν αμέσως, από το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Να κάνει υπομονή ο κόσμος και να δείξει κατανόηση. Έχουμε όραμα να κάνουμε κάτι , αλλά όχι με το μαχαίρι στο λαιμό! Τόσα χρόνια οι προηγούμενοι τι έκαναν;» επεσήμανε η Δ.Σ. Πύργου.

Ακόμα και το Πάσχα!

«Επί ποδός» βρέθηκε η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα στο δήμο Πύργου, ακόμα και ανήμερα ή τη Δευτέρα του Πάσχα!

Ανάμεσα στις ακραίες περιπτώσεις που σημειώθηκαν ήταν και αυτή σκυλίτσας στην περιοχή της Σαρακίνας, η οποία εν αναμονή εξεύρεσης νέου ιδιοκτήτη χτυπήθηκε άσχημα από διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου την εγκατάλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο…

«Δυστυχώς βλέπουμε κάθε μέρα τόσα περιστατικά που δύσκολα κάτι κάνει εντύπωση. Όμως σήμερα θύμωσα. Όση ώρα δούλευα, σκεφτόμουν ότι κάποιος την εγκατέλειψε μια φορά και δεύτερη αυτός που τη χτύπησε. Με σπασμένο πόδι, με απίστευτες ανοικτές πληγές, να την τρώνε οι μύγες, μέσα στα τσιμπούρια, έκλαιγε υπομονετικά και – ας μου επιτραπεί η έκφραση – με αξιοπρέπεια!!

Δεν ήθελα να φαίνονται περισσότερα στη φωτογραφία και δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Κατά τη γνώμη μου αξία έχει να πειστεί, έστω και ένας άνθρωπος να μην σκεφθεί ή να πράξει με παρόμοιο τρόπο» ανέφερε σε σχετική της ανάρτηση η κ. Χριστοπούλου, διευκρινίζοντας πως «τα αδέσποτα που φροντίζει ο δήμος δεν εξαφανίζονται. Νοσηλεύονται, υιοθετούνται, αλλάζουν γειτονιά αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι, επανεντάσσονται. Η συγκεκριμένη σκυλίτσα σίγουρα θα μείνει μαζί μας λίγο περισσότερο».

Να τονιστεί ότι πέρα από τις άσχημες συμπεριφορές που αναπτύσσουν κάποιοι, υπάρχουν και πολλοί που αναγνωρίζουν τις διαρκείς προσπάθειες που γίνονται για τα αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Από δημοσιεύματα που αλιεύσαμε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής όσον αφορά τις ενέργειες της υπεύθυνης για τα αδέσποτα στο δήμο Πύργου:

«Όσοι ασχολούμαστε ξέρουμε πολύ καλά τι κάνει και πόσο πολύ τρέχει. Δυστυχώς είναι τόσα πολλά τα περιστατικά…. Ας βλέπουμε όμως πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Μπορεί να μην γίνεται πάντα το τέλειο αλλά σίγουρα είναι το καλύτερο δυνατόν. Κι αυτό πιστεύω είναι το σημαντικό!!».

«Τελικά καταφέραμε να βρούμε σπίτι σε αυτή την φάτσα ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον που δείξατε για τις κοινοποιήσεις που κάνετε, επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ασπασία Χριστοπούλου-Πισιμάνη που ήταν η μόνη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μου από τους φορείς της πόλης μας».

«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την εντεταλμένη σύμβουλο, υπεύθυνη αδέσποτων δήμου Πύργου, για την άμεση ανταπόκρισή της στο περιστατικό και για την προθυμία της να φιλοξενήσει το ζώο μέχρι να αναρρώσει και να βρει την οικογένεια που θα την αγαπήσει, γιατί πραγματικά είναι ένας άγγελος !».

Πηγή : protinews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το