Αρκούδες βγήκαν βόλτα στην Καστοριά όσο «Εμείς Μένουμε Σπίτι»
Μοιραστείτε το

Άδειασαν οι δρόμοι λόγω καραντίνας – Σε «αστικό βιότοπο» μετατράπηκε η πόλη

Μία αρκούδα με τα 2 μικρά της «έσπασαν» την καραντίνα και βγήκαν βόλτα στην πόλη της Καστοριάς. Τα άγρια ζώα απαθανάτισε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα ένας πολίτης από το μπαλκόνι του στην περιοχή Χλόη, μόλις 800 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

«Την αρκούδα τη γνωρίζουμε εδώ και 3-4 χρόνια. Φέτος όμως κατέβηκε μαζί με τα μωρά της, είναι η πρώτη εμφάνιση που κάνει», είπε στο star.gr ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Καστοριάς για τα άγρια ζώα και συνεργάτης του Αρκτούρου. «Όπως φαίνονται από την όψη τους στο βίντεο, τα δύο αρκουδάκια είναι σχεδόν 2 ετών ωστόσο, δεν τα έχουμε δει ακόμη από κοντά γιατί πέρυσι η αρκούδα κατέβαινε μόνη της στην πόλη», πρόσθεσε.

Αναφορικά με πώς βρέθηκε στο σημείο το άγριο ζώο, είπε ότι με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στην Καστοριά για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η κυκλοφορία απαγορεύεται μετά τις 8 το βράδυ και οι δρόμοι αδειάζουν. «Είναι ακριβώς εκείνη η ώρα, το σούρουπο, που μπορεί να βγει το ζώο και να περπατήσει στη φύση. Έτσι, αφού βρήκε ησυχία στην περιοχή, ακολούθησε μια λωρίδα παραλίμνιου δάσους που είναι κοντά στον αστικό ιστό και μπήκε σε ένα χώρο, όπου εκεί υπό κανονικές συνθήκες αθλείται ο κόσμος, τρέχει, κάνει ποδήλατο ή βγαίνει για τον περίπατό του» εξήγησε, σημειώνοντας:

«Η αρκούδα είναι τροφοσυλλέκτης. Έχει ξυπνήσει από το χειμερινό λήθαργο με την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών και βέβαια αυτά τα ζώα είναι πεινασμένα γιατί τους λείπει βάρος και πρέπει να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους».

Όπως εξήγησε η εμφάνισή της αρκούδας θεωρείται επικίνδυνη, ενώ κάλεσε τον κόσμο που κυκλοφορεί στην περιοχή και ειδικά όσους βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Η αρκούδα μπορεί να θεωρήσει απειλή την ανθρώπινη παρουσία και ακόμη περισσότερο αν αυτός συνοδεύεται και από ένα ζώο συντροφιάς», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν στην πόλη είπε: «Ζητήσαμε από το Δήμο να μαζέψει τα σκουπίδια ώστε να μη βρίσκει τροφή. Ελπίζουμε να τη βρούμε και εμείς σήμερα που θα πάμε στην περιοχή, σαν Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, ώστε να μπορέσουμε να της δημιουργήσουμε αφιλόξενο περιβάλλον και να την αποτρέψουμε να επιστρέψει στον αστικό ιστό». Την ίδια ώρα εκτίμησε ότι «αν το άγριο ζώο βρει τροφή θα συνεχίσει να επισκέπτεται την περιοχή».

Πηγή : star.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το