Αστυνομία ζώων - Η δημιουργία της αναγκαία όσο ποτέ άλλωτε
Μοιραστείτε το

Επιστολή Φιλοζωικών Οργανώσεων στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδη και στην Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ Στρατηγό Μ. Καραμαλάκη.

Προς τον
Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Μ. Χρυσοχοίδη
Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Στρατηγό Μιχάλη Καραμαλάκη

Αξιότιμοι κύριοι,

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναδεικνύεται ως αδήριτη ανάγκη η δημιουργία ειδικού σώματος στην Ελληνική Αστυνομία για τα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Η Ελλάδα έχει καταστεί σε όλη την Ευρώπη αλλά και ευρύτερα ως χώρα συνώνυμη της λέξης κακοποίηση. Επί σειρά ετών αλλά και φέτος έρχεται πρώτη στον κατάλογο κακοποίησης ζώων στην Ε.Ε.

Όπως πιθανόν θα έχετε αντιληφθεί αυξάνεται αλματωδώς χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των κακοποιημένων ζώων της ήμερης και της άγριας ζωής με αυτόν να ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες το χρόνο.

Ταυτόχρονα διαφοροποιείται και ο τρόπος βασανισμού και θανάτωσης τους με όλο και περισσότερα περιστατικά να γίνονται μα αδιανόητη βαρβαρότητα και αγριότητα.

Τα όποια μέτρα έχει πάρει μέχρι τώρα η ΕΛ.ΑΣ. για να περιορίσει το φαινόμενο αυτό όχι μόνο δεν στάθηκαν ικανά να αναχαιτίσουν τις κακοποιήσεις αλλά ως ανωτέρω αναφέραμε αυτές αυξάνονται αλματωδώς.

Έχουμε θέσει πολλές φορές το θέμα της αναγκαιότητας δημιουργίας Αστυνομίας Ζώων μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά χωρίς καμία ανταπόκριση μέχρι τώρα.

Συνημμένα θα βρείτε την συγκεκριμένη πρόταση που υποβάλαμε μέσα στο 2019, την οποία και επαναφέρουμε πιστεύοντας ,ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην δημιουργία του ειδικού σώματος της Αστυνομίας Ζώων.

Παρακολουθώντας ως πολίτες αυτής της χώρας τα τεκταινόμενα σε αυτή είδαμε ,ότι πέρυσι δημιουργήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. ειδικό σώμα για την ενδοοικογενειακή βία και μια ίσως μια καλή σκέψη θα ήταν η Αστυνομία Ζώων να υπαχθεί εκεί λόγω πλέον της αποδεδειγμένης συνάφειας μεταξύ ενδοοικογενειακής βίας και κακοποιήσεων των ζώων.

Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και μόνο να προχωρήσετε στην δημιουργία του ως άνω σώματος.

Ειρήσθω εν παρόδω θέτουμε ξανά την πολλάκις ομοίως τεθείσα πρότασή μας στις Σχολές φοίτησης των νέων αστυνομικών αλλά και των αξιωματικών για υποχρεωτική ύλη και μάθημα για τα θέματα ενσυναίσθησης απέναντι στα ζώα αλλά και ανάλυσης του θεσμικού πλαισίου, ώστε οι φοιτητές των σχολών αυτών να είναι πλήρως εξοπλισμένοι και ενημερωμένοι ,όταν θα τοποθετηθούν στα αστυνομικά τμήματα.

Για να γίνουμε πιο κατανοητοί δεν εννοούμε την περιστασιακή και διάρκειας μιας ώρας επιδερμική αναγκαστικά παρουσίαση της νομοθεσίας αλλά υποχρεωτικό κανονικό μάθημα, όπως και τα άλλα που διδάσκονται στις σχολές.

Θα κλείσουμε την επιστολή μας με την αντεγκληματική πολιτική της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία θα πρέπει να τεθεί το κεφάλαιο νομοθεσία – κακοποίηση ζώων αναλυτικά και όχι περιγραφικά και σε δύο γραμμές, όπως τέθηκε φέτος, με στόχους εξειδικευμένους σε όλη την γκάμα των πλευρών που αφορούν την κείμενη νομοθεσία, ώστε οι κρίσεις των αστυνομικών, τμημάτων, διευθύνσεων κλπ να γίνονται και με βάση την επί συγκεκριμένων στοιχείων δράση τους.

Αναμένοντας ,ότι θα ικανοποιήσετε το συντομότερο δυνατόν την καθολική πια απαίτηση της κοινωνίας για δημιουργία Αστυνομίας Ζώων, περιμένουμε την απάντησή σας και είμαστε για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστεί στην διάθεσή σας.

Ευχαριστούμε,

Με εκτίμηση,

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Ζωοφιλική Ομοσπονδία Αττικής και Σαρωνικού
Πανελλήνια Ομάδα κατά της κακοποίησης των ζώων
Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών
Ελληνικό Κέντρο για το Γαιδουρι, Η Γαιδουροχώρα
Vegan22 Greece
LiberalAnimal Hellas
Ethos and Empathy
Dreamdancers
Dreamteam , Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση

Facebook


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το