Αυστραλία: Διάσωση τριδάκτυλου μυρμηγκοφάγου
Μοιραστείτε το

Έχασε την μαμά του και δέχθηκε επίθεση από ένα κοράκι και ένα κότσυφα. Όμως ο νεογέννητος μυρμηγκοφάγος τριδοδάχτυλος διασώθηκε αφού έπεσε από ένα δέντρο. Το μικρό ζωάκι μεταφέρθηκε στην Υπηρεσία Πληροφοριών, Διάσωσης και Εκπαίδευσης Άγριας Ζωής και από εκεί στον ζωολογικό κήπο του Σίδνεϊ

«Αναπτύσσεται πολύ καλά, βάζει βάρος και σχεδόν όλες οι μικρές κηλίδες και τα τραύματα του αρχίζουν να καθαρίζουν και να επουλώνονται. Όταν τον πήραμε, δεν είχε γούνα, αλλά τώρα αποκτά ένα ωραίο μικρό στρώμα yσύνας. Τα δύο του μάτια ήταν κλειστά. Τώρα το δεξί του μάτι έχει ανοίξει, ενώ σύντομα θα ανοίξει και το αριστερό» υποστηρίζει η Σάρα Μέιλ, αρχιφύλακας του «Taronga Zoo» .

Ταν μυρμηγκσφάγα τριδοδάκτυλα εντόπισε μια γυναίκα που έκανε γυμναστική και αμέσως ειδοποίησε τις αρχές. Κάθε χρόνο, ο ζωολογικός κήπος του Σίδνει φιλοξενεί περισσότερο από 1400 τραυματισμένα ζώα άγριας πανίδας που υποβάλλονται σε θεραπεία από εξειδικευμένους κτηνιάτρους κοι νοσηλευτές.

Πηγή : gr.euronews.com


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το