Αυτό είναι το σιωπηλό σινιάλο για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας
Μοιραστείτε το

Εν μέσω καραντίνας και μαζικών lockdown, υπήρξε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας, που αφορούσε κυριώς γυναίκες και παιδιά. Στην Ιταλία τέλη Μαρτίου οι κλήσεις μειώθηκαν απότομα, ενώ αυξήθηκαν κατακόρυφα τα SMS και τα emails γυναικών που ζητούσαν γραπτώς βοήθεια, καθώς φοβούνταν μην ακουστούν σε περίπτωση που καλούσαν.

Το Ίδρυμα Canadian Women’s Foundation του Καναδά, βασίστηκε στις βίντεοκλήσεις και εφηύρε μία σιωπηλή χειρονομία, εν ονόματι “Signal for help”, σήμανση έκκλησης βοήθειας, για εκείνους που μπορούσαν με αυτό τον τρόπο να επικοινωνήσουν με τον στενό τους κύκλο αλλά δεν μπορούσαν να εκφραστούν ελεύθερα.

Στην πραγματικότητα είναι δυο απλές κινήσεις: η παλάμη στραμμένη προς την κάμερα με τον αντίχειρα προς τα μέσα, και κλείσιμο των υπολοίπων δακτύλων πάνω από τον αντίχειρα. Το σινιάλο είναι γρήγορο και διακριτικό και υιοθετείται από όλους και περισσότερους οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Πηγή : parallaximag.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το