«Βάφτηκε» κόκκινο από ρύπανση το ρέμα του Δενδροποτάμου
Μοιραστείτε το

Ρύπανση προκλήθηκε χθες Μεγάλη Πέμπτη στο ρέμα του Δενδροποτάμου στο πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που διασχίζει τις δυτικές συνοικίες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, «την Μεγάλη Πέμπτη 16/4 κάποιος οι κάποιοι ασυνείδητοι (πιθανόν βιοτεχνία-εργαστηριο χρωμάτων ή βαφείο υφασμάτων-ρουχων κλπ) προκάλεσαν μεγάλη ρύπανση, ρίχνοντας ανεξέλεγκτα κόκκινα υγρά απόβλητα στο πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου του δενδροποτάμου που διασχίζει τις δυτικές συνοικίες».

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου μετέβη σήμερα στο σημείο και πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Γιουτίκα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου προκειμένου να εντοπιστεί από πού προήλθε η ρύπανση «θα πρέπει λοιπόν να ελεγχθεί το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται μετά την οδό 28ης Οκτωβρίου δηλαδή προς την πλευρά του δήμου Παύλου Μελά και Νεάπολης Συκεών, προκειμένου να εντοπισθεί ο ρυπαντής ή οι ρυπαντές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου

Την Μεγάλη Πέμπτη 16/4 κάποιος οι κάποιοι ασυνείδητοι (πιθανόν βιοτεχνία-εργαστηριο χρωμάτων ή βαφείο υφασμάτων-ρουχων κλπ) προκάλεσαν μεγάλη ρύπανση, ρίχνοντας ανεξέλεγκτα κόκκινα υγρά απόβλητα στο πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου του δενδροποτάμου που διασχίζει τις δυτικές συνοικίες.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης πήγε επί τόπου, είδε και φωτογράφισε τον «κόκκινο» χείμαρρο στο ασκεπές τμήμα του, 1000 μέτρα πριν την εκβολή στη θάλασσα. Ταυτόχρονα επικοινώνησε με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το πρωί της επομένης ημέρα (Μεγάλη Παρασκευή 17/4) ο δήμαρχος πήγε επί τόπου, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Γιουτίκα, αλλά το φαινόμενο δεν υπήρχε. Στη συνέχεια (Μεγάλη Παρασκευή 17/4) ο κ. Κυρίζογλου πραγματοποίησε έλεγχο σε όλο το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κάποια εγκατεστημένη επιχείρηση ή λειτουργία η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει τη συγκεκριμένη ρύπανση.

Θα πρέπει λοιπόν να ελεγχθεί το πλακωσκεπές τμήμα του χειμάρρου που βρίσκεται μετά την οδό 28ης Οκτωβρίου δηλαδή προς την πλευρά του δήμου Παύλου Μελά και Νεάπολης Συκεών, προκειμένου να εντοπισθεί ο ρυπαντής ή οι ρυπαντές.

Πηγή : thessnews.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το