Βορίδης: Αυστηροποίηση των ποινών για όσους κακοποιούν ζώα
Μοιραστείτε το

Αυστηροποίηση των ποινών για όσους κακοποιούν ζώα φέρνει στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως ο κ. Βορίδης αναμένεται να προτείνει βαρύτερο ποινικό πλαίσιο για όσους βασανίζουν ζώα «έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα του Υπουργείου την προστασία και την ευζωία των ζώων» ενώ αφορμή στάθηκε το περιστατικό του αποτρόπαιου βασανισμού σκύλου στην Κρήτη.

«Ο πρόσφατος άγριος βασανισμός ζώου που συνέβη στην Κρήτη αναδεικνύει την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προτείνουμε στη Βουλή να υιοθετήσει τέτοια βαρύτερη νομοθεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Πηγή : myportal.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το