Βουρκάρι: Εντοπίστηκε και αποκαθίσταται η διαρροή πετρελαίου
Μοιραστείτε το

Εντοπίστηκε το σημείο της διαρροής πετρελαίου στο Βουρκάρι έπειτα από επιθεώρηση στο σημείο με εξειδικευμένο δύτη.

Η διαρροή προέρχεται από ανενεργό αγωγό που πηγαίνει προς την προβλήτα των ΕΛΠΕ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αντιρρυπαντικής εταιρείας, ο αγωγός κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 50 και είναι ανενεργός από το 1981 έτος που δραστηριοποιούνταν η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Α.Ε. και στη συνέχεια ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ Α.Ε. (ΕΛ.Δ.Α.), που συγχωνεύτηκαν το 1998 και μετονομάστηκαν σε ΕΛΠΕ).

Ο αγωγός περνάει μέσα από τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου και παρότι δε χρησιμοποιείται φαίνεται πως υπάρχουν υπολείμματα πετρελαίου. Η βλάβη αναμένεται να αποκατασταθεί εντός των επόμενων ωρών, από τα κλιμάκια που ήδη βρίσκονται εκεί, ενώ θα τοποθετηθεί φράγμα περιορισμού που θα εμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση μέχρι να καθαριστεί πλήρως.

Συνεργεία της εταιρείας Environmental Protection Engineering (EPE) S.A, εκτελούν εργασίες καθαρισμού – απορρύπανσης, που αναμένεται να διαρκέσουν μία με δύο ημέρες.

Πηγή : megaratv.gr


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το