Γάτα σε κοινόχρηστο χώρο, Κάτω Πατήσια 15/6/2020
Μοιραστείτε το

15/06/2020

Πληροφορηθήκαμε για γάτα, η οποία ήταν εγκλωβισμένη σε κοινοχρηστο χώρο πολυκατοικίας, έκτου ορόφου, στην περιοχή Κάτω Πατήσια.

Η γάτα ήταν αδέσποτη της γειτονιάς, που είχε μπει στην πολυκατοικία από την κύρια πόρτα της εισόδου.

Τελικά κατάφερε να φτάσει μέχρι την ταράτσα της πολυκατοικίας, όπου όντας στρεσαρισμένη κι αποπροσανατολισμένη, βρήκε καταφύγιο, για μία και πλέον ημέρα, στον χώρο, πριν την πόρτα της ταράτσας.

Αμέσως σπεύσαμε στο σημείο, με έναν Διασώστη της ομ;aδας μας, όπου διαπιστώθηκε, ότι η εν λόγω γάτα, βρισκόταν καθηλωμένη στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να αφήνει κανέναν να την πλησιάσει, αλλά ούτε και να έχει διάθεση να προσελκυθεί από κάποιο δόλωμα, ώστε να μπει σε κλουβί ή παγίδα.

Υπό αυτές τις συνθήκες και μπροστά στον κίνδυνο το ζώο να πέσει από τις σκάλες ή να αρχίσει να τρέχει ανεξέλεγκτα στους χώρους της πολυκατοικίας, ο Διασώστης μας κατέφυγε στην λύση απόχης ειδικά σχεδιασμένης για γάτες και σκυλους, όπου πράγματι με ειδικούς χειρισμούς η γάτα μπήκε σχεδόν μόνη της κι παγιδεύτηκε με Ασφάλεια.

Στην συνέχεια καλύφθηκε με ένα σκέπασμα, για να μην στρεσαριστεί ακόμα περισσοτερο και οδηγήθηκε στο ισόγειο της πολυκατοικίας σε ασφαλές σημείο μακριά από δρόμους, όπου απελευθερώθηκε χωρίς πρόβλημα και χωρίς κανεναν κίνδυνο.

Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν στο σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το