Γάτος μέσα σε δεξαμενή ασβέστη στην Νέα Σμύρνη -14/06/2020
Μοιραστείτε το

14/06/20

Ενημερώθηκε η ομάδα μας, από την Κα Δήμητρα Κ., για ενήλικο γάτο, ο οποίος είχε πέσει, μέσα σε δεξαμενή ασβέστη, παρακείμενης οικοδομής, στην περιοχή της πλατείας της Νέας Σμύρνης.

Άμεσα, αφού κρίθηκε σαν επείγον περιστατικό, μετέβη στο σημείο, διασώστης της ομάδας μας, όπου η κυρία που μας κάλεσε, κι είχε αντιληφθεί τον γάτο, αφού κυκλοφορούσε στον ακάλυπτο χώρο, πίσω από το κατάστημα εστίασης όπου εργαζόταν, μας οδήγησε, μέσω άλλης παρακείμενης πολυκατοικίας, δίπλα στον χώρο όπου βρισκόταν.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι η επαφή με τον ασβέστη, είναι ιδιαίτερα οδυνηρή για το ζώο, αφού έχει καυστικές ιδιότητες και μπορεί μέχρι και να αποβεί μοιραία.

Ως αποτέλεσμα του μόνιμου αυτού πόνου, το ζώο γίνεται αυθόρμητα πολύ φοβικό και δεν εμπιστεύεται ούτε πλησιάζει κανέναν, ακόμα και αυτούς που γνωρίζει και τον τάιζαν.

Υπό αυτές τις συνθήκες επιλέξαμε την χρήση χειροκίνητης παγίδας ενεργοποιούμενης από απόσταση, προκειμένου να αποφύγουμε να μπει μέσα κάποια άλλη από τις υπόλοιπες (πολλές) γάτες της ίδιας αποικίας.

Προηγουμένως μάλιστα, ζητήσαμε από την κυρία που μας κάλεσε, να ταΐσει το συντομότερο, τις υπόλοιπες γάτες, με τροφή υψηλής έλξης (κονσέρβα κι όχι ξηρά τροφή), ώστε κατά το δυνατόν να μην πλησιάζουν την παγίδα.

Τελικά η παγίδευση δεν αποδείχθηκε δύσκολη, καθώς ο γάτος μας, υπήρξε ιδιαίτερα κυριαρχικός κι έδιωξε ο ίδιος όλες τις γάτες γύρω από την παγίδα, μπήκε μέσα και τον παγιδεύσαμε τότε εκ του μακρόθεν.

Ο γάτος μεταφέρθηκε το συντομότερο δυνατόν, σε κτηνίατρο από την κυρία που μας κάλεσε κι αυτήν την στιγμή αναρρώνει, από τις πληγές, που ευτυχώς θα είναι προσωρινές.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο στον εντοπισμό και παγίδευση του γάτου.

Στο σημείο, που βρίσκετε, η οικοδομή με τον ασβέστη, η κυρία, κάλεσε αστυνομία για συστάσεις, καθως είναι παράνομο να είναι το συγκεκριμένο οικοδομικό υλικό ακάλυπτο, χωρίς σκέπασμα, για να μην διατρέξουν κίνδυνο και άλλες γάτες της περιοχής.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το