Γατάκι εγκλωβισμένο μέσα σε σύμπλεγμα σωλήνων στο Πόρτο Ράφτη
Μοιραστείτε το

02/08/2020

Ενημερωθήκαμε για μικρό γατάκι εγκλωβισμένο μέσα σε σύμπλεγμα σωλήνων στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη.

Άμεσα και από την λήψη του σήματος 3 διασώστες της ομάδας μας ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, γιατί ήτανε και εκτός Αθηνών κατέφθασαν στο σημείο.

Ενημερωθήκαμε ότι στο περιστατικό πιό νωρίς είχε πάει και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το σταθμό του Πόρτο Ράφτη, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε εντός των σωλήνων όταν φτάσαμε στο σημείο, εντοπίσαμε το μικρό γατάκι να έχει σκαρφαλώσει στον κάθετο σωλήνα που βρισκόταν, από ένα δίχτυ που είχε τοποθετήσει η κυρία που μας κάλεσε και να έχει μπει σε δεύτερο σωλήνα παράλληλο και τρομαγμένο να κάνει προσπάθειες να βγει στην επιφάνεια.

Οι ενέργειες που μπορούσαμε να κάνουμε για την ασφαλή διάσωση του μικρού, πολύ περιορισμένες καθώς δεν φαινότανε το ζωάκι καθόλου και σε οποιαδήποτε προσέγγισή μας κρυβότανε πάλι μέσα στον σωλήνα.

Επειδή υπήρχε ο κίνδυνος να πέσει το γατάκι από τον παράλληλο σωλήνα που βρισκόταν στον κάθετο, αποφασίσαμε να φράξουμε με δίχτυ τον κάθετο σωλήνα και να τοποθετήσουμε φαγητό μήπως και μπορούσαμε να το προσεγγίσουμε με κάποιο εργαλείο διάσωσης.

Δυστυχώς όμως σε οποιαδήποτε ενέργειά μας το μικρό, φοβισμένο, έμπαινε και πάλι μέσα στον σωλήνα.

Μετά από πολλές ώρες αναμονής και επιμονής, τοποθετήσαμε πλαστικό πλέγμα για να μπορέσει να σκαρφαλώσει το βράδυ και να γυρίσει στην μανούλα του και τα αδέρφια του που το αναζητούσαν.

Κατά την διάρκεια της νύχτας και όταν το μικρό γατάκι ηρέμησε, σκαρφάλωσε από το πλέγμα που είχαμε τοποθετήσει και πλέον βρίσκεται ασφαλές μαζί με τα αδερφάκια του και την μαμά τους.

Η κυρία, όπως μας ενημέρωσε, θα στειρώσει άμεσα την θηλυκή γατούλα, για να μην ταλαιπωρείτε από ανεπιθύμητες γέννες και αυτή, αλλά και τα μωρά της.

Ευχαριστούμε πολύ, όσους ήτανε στο περιστατικό και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το