Γατάκι εγκλωβισμένο σε φρεάτιο στην περιοχή του Αμαρουσίου (13/07/2020)
Μοιραστείτε το

13/07/2020

Ενημερωθήκαμε απο την Ioanna Annamae Tsane, για μικρό γατάκι εγκλωβισμένο σε φρεάτιο αποστράγγισης όμβριων υδάτων στην περιοχή του Αμαρουσίου, επί της Λεωφόρου Κηφισίας, 30 μέτρα μετά τα φανάρια διασταύρωσης Μελισσίων, στην άνοδο προς Κηφισιά.

Στο σημείο μετέβη διασώστης μας που ήταν στην περιοχή, για έλεγχο όπου διαπίστωσε ότι το γατάκι είχε διαφύγει από το αρχικό σημείο εντοπισμού του, μέσα από την κεντρική σωλήνα σύνδεσης των αγωγών.

Μετά απο εκτεταμένη έρευνα στα παρακείμενα φρεάτια εντοπίστηκε κάτω από σχάρα, μερικές δεκάδες μέτρα, από το αρχικό σημείο εντοπισμού.

Λόγω της επικινδυνότητας του σημείου πάρθηκαν ολα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και ειδοποιήθηκε άμεσα η τροχαία, για την ασφαλή διεξαγωγή του απεγκλωβισμού του ζώου.

Στο φρεάτιο υπήρχε κάθετη σωλήνα διαφυγής μεγάλης διατομής, που είχε άμεση πρόσβαση το ζώο και η χρήση παγίδας δεν ήταν εφικτή λογο ιδαιτερότητας κατασκευής του αγωγού .

Εν συνεχεία, ο Διασωστης μας, άνοιξε την σχάρα του φρεατίου με απόλυτα προσεκτικές κινήσεις, έτσι ώστε να μην τρομάξει το γατάκι και χαθεί μέσα στους κεντρικούς αγωγούς και εισχώρησε εντός, όπου μετά από λίγα λεπτά και με την χρήση τροφής και ηχητικών καλεσμάτων κατάφερε και έπιασε το ζωάκι με ειδικά γάντια την ώρα που έβγαινε έξω από τον αγωγό για να προσεγγίσει την τροφή.

Το γατάκι αναγκαστικά φιλοξενήθηκε προσώρινα από τον Διασώστη μας λόγω του περασμένου της ώρας (04:00 το πρωί, μετά τα μεσάνυχτα), και το παρέλαβε την επομένη μέρα η κυρία που μας ειδοποίησε, ανέλαβε την φροντίδα του και τώρα ψάχνει υιοθεσία.

Ευχαριστούμε θερμά το πλήρωμα του περιπολικού Τ-3410 της τροχαίας Κηφισιάς που παρευρέθηκε στο σημείο για την ασφαλή διεξαγωγή του περιστατικου, για την υπομονή τους, την συνεργασία τους και την άψογη συμπεριφορά τους!!!

Και επίσης Ευχαριστούμε πολύ τον υπάλληλο του διανυκτερεύοντος Πρατηρίου υγρών καυσίμων, που είναι δίπλα, καθώς το φρεάτιο βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του καταστήματος, για την βοήθεια που μας παρείχε.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το