γατάκι που είχε πέσει σε ρείθρο στην περιοχή της Ηλιούπολης
Μοιραστείτε το

Ενημερώθηκε η ομάδα μας για ένα γατάκι που είχε πέσει σε ρείθρο στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Το συμβάν έχει συμβεί σχεδόν αρχές του μήνα και παρόλο ότι η ομάδα μας είχε υπέρογκο αριθμό περιστατικών, καταφέραμε κατόπιν συνεννόησης με την κυρία Έμμυ, από την φιλοζωϊκή της Ηλιούπολης, η οποία ενημερώθηκε για το γατάκι από διερχόμενο πολίτη, που πέρασε και άκουσε το κλάμα από το ζωάκι, να βρεθούμε στο σημείο απογευματινή ώρα.

Φτάνοντας εκεί και αφού ξεκίνησαν οι ενέργειες εντοπισμού του ζώου, διαπιστώσαμε ότι το μικρό είχε φύγει από την αρχική θέση και είχε κρυφτεί στην κεντρική σωλήνα ομβρίων υδάτων.

Σε περίπου τρία μέτρα απόσταση μέσα στην σωλήνα και με ορατό τον κίνδυνο σε κάθε ενέργεια μας να πέσει στα κεντρικά δωμάτια των αγωγών, κάθε προσέγγιση του ζώου κρίθηκε αρκετά δύσκολη.

Αποφασίσαμε να μην κατεβάσουμε παγίδα διότι δεν ξέραμε αν στην παραμικρή κίνηση ξένου αντικειμένου το ζώο τρόμαξε και φύγει από το σημείο. Το κλάμα του σε έκκληση βοήθειας ήταν διαπεραστικό και η εγρήγορση μας για ακόμα μια φορά στα ύψη.

Από την άκρη του ρείθρου με καλέσματα ήχων, ένας διασώστης προσπαθούσε να ξυπνήσει την περιέργεια του ζώου και μετά από πάρα πολύ ώρα καταφέραμε να φέρουμε το μικρό στο σημείο που πλέον δεν διέτρεχε κάποιον κίνδυνο να χαθεί στους κεντρικούς αγωγούς.

Ακριβώς καθισμένος πάνω από την είσοδο του κεντρικού αγωγού καθόταν ο δεύτερος διάσωστης και αμέσως σφράγισε την έξοδο της σωλήνας.

Ήταν πλέον όλα πιο εύκολα για εμάς καθώς το μικρό στην προσπάθεια του να ξεφύγει ήρθε μόνο του στην απόχη και σε λίγα λεπτά ήταν ασφαλισμένο πλέον στα χέρια μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχή έκβαση και αυτού του περιστατικού. Το γατάκι παρέλαβε η φιλοζωϊκή Ηλιούπολης.

Μέλη μας που συνέδραμαν στην προσπάθεια : Αλέκος Κουντουράκης και Βαγγέλης Συνοδινός.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το