Γατάκι που κρυβόταν σε σωλήνες μεταλλικές στο Περιστέρι 14/7/2020
Μοιραστείτε το

14/07/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας από φίλη εθελόντρια, στην περιοχή του Περιστερίου, για ένα γατάκι το οποίο κρυβόταν σε σωλήνες μεταλλικές, οι οποίες κατέληγαν σε πολυσύχναστο δρόμο, λίγα μέτρα πριν την κεντρική λεωφόρο Κηφισού.

Όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε πήγαμε στο σημείο, νωρίς το απόγευμα, έχοντας δύο εθελοντές μας κάνει έλεγχο πριν για επιβεβαίωση ότι το μικρο γατάκι ήταν ακόμα εκεί.

Η παρουσία αστυνομίας για διασφάλιση του οδοστρώματος κρίθηκε απαραίτητη και έτσι με την καταλυτική βοήθεια της μπορέσαμε να επιχειρήσουμε εύκολα στο σημείο.

Αρχικά στον έλεγχο που έγινε το μικρό όντας εκεί μια εβδομάδα, από ότι πληροφορηθήκαμε, είχε κάνει τις επίμαχες σωλήνες σπίτι του και μάλιστα μπορούσε να μπει από την μία στην άλλη με μεγάλη ευκολία.

Κοιτώντας μια μια τις σωλήνες, εντοπίστηκε σε μια από αυτές και ξεκινήσαμε την ασφαλή διάσωση του με χρήση παγίδας, αφού αποκλείσαμε την έξοδο του προς τον δρόμο από τις άλλες εξόδους.

Η πείνα του ήταν σύμμαχός μας και έτσι μετά από λίγη ώρα βρισκόταν μέσα σε αυτήν.

Ένα κατάξανθο κοριτσάκι πολύ φιλικό από την πρώτη κιόλας στιγμή, το οποίο φιλοξενείτε και ψάχνει το παντοτινό του σπίτι και αυτό.

Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν στο σημείο και βοήθησαν για ακόμα μια επιτυχής διάσωση.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το