Γατάκι σε διάζωμα στην εθνική
Μοιραστείτε το

09/06/2020.

H ομάδα μας ενημερώθηκε για γατάκι σε διαχωριστικό διάζωμα στην εθνική οδό στο ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης.

Στο σημείο βρισκόταν ήδη η κυρία που το είδε πρώτη και αναζήτησε βοήθεια ενώ στο σημείο έσπευσαν το συντομότερο δυνατόν δυο διασώστες της ομάδας μας και με τρίτο διασώστη έτοιμο να μεταβεί αν παρουσιαζόταν ανάγκη.

Παράλληλα στο σημείο έφτασε και όχημα της Νέας Οδού που βοήθησε και με την εκτροπή των οχημάτων αλλά και δυο περιπολικά της τροχαίας που ανάλαβαν την ανάσχεση των οχημάτων. Ο ένας εκ των δυο διασωστών μας ξεκίνησε έρευνα επί του διαζώματος με πολύ προσεκτικές κινήσεις και κάλεσμα με ήχο νιαουρίσματος στο κινητό και διέτρεξε το διάζωμα σε ικανή απόσταση και στις δυο κατευθύνσεις από το σημείο που μας υποδείχθηκε ότι είχε θεαθεί το γατάκι.

Δυστυχώς κατέστη αδύνατο να εντοπιστεί το γατάκι. Δεν είναι πάντα εφικτό να τα βρούμε, παρά τις επισταμένες αναζητήσεις μας και κάποιες φορές η προσπάθειά μας είναι άκαρπη, με το ζώο στο τέλος να παραμένει αγνοούμενο. Αυτό είναι ίσως και το χειρότερο σενάριο, καθώς τότε δεν γνωρίζουμε αν ζει ή αν πέθανε με κάποιον τρόπο. Είναι ένα σενάριο με το οποίο έχουμε συμβιβαστεί, ότι δηλαδή παρά τις προσπάθειές μας κάποια ζώα ίσως να μην μπορέσουμε ή απλά να μην προλάβουμε να τα σώσουμε.

Ευχαριστούμε όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο και μας βοήθησαν με κάθε τρόπο, καθώς και την κ. Έφη Μερμίγκη που εξ αρχής προσφέρθηκε να αναλάβει το γατάκι σε περίπτωση που μπορούσε να ανευρεθεί.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το