Γατάκι σε διάζωμα στην παραλιακή 28/5
Μοιραστείτε το

28/05/2020

Ενημερωθήκαμε από την @Cat Rescue Athens για επείγον περιστατικό στην παραλιακή οδό στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα στις νέες σήραγγες όπου ένα μωρό γατάκι στην προσπάθειά του να διασχίσει το δρόμο εγκλωβίστηκε στο κεντρικό διάζωμα.

Ξεκινήσαμε για την περιοχή το συντομότερο δυνατόν με συνολικά δυο διασώστες μας σε πρώτη φάση και με δυο ακόμα να είναι καθ’ οδόν.

Φτάσαμε στο σημείο όπου μετά από έλεγχο σε όλο το μήκος της σήραγγας δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει οπτική επαφή με κανένα γατάκι σε κανένα σημείο.

Κατόπιν επιβεβαίωσης με την εθελόντρια της Cat Rescue Athens, μας υποδείχθηκε ότι πιθανόν το γατάκι να είχε βρει καταφύγιο σε αθέατο σημείο πίσω από τα τσιμεντένια διαχωριστικά.

Άμεσα ζητήσαμε την συνδρομή της Τροχαίας προκειμένου να γίνει ρύθμιση της κυκλοφορίας και να μας δοθεί η δυνατότητα να επιχειρήσουμε με ασφάλεια αφού ο συγκεκριμένος οδικός κόμβος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος με οχήματα να κινούνται με μεγάλες ταχύτητες σε όλο το μήκος.

Μόλις έφτασε το περιπολικό της τροχαίας και μας εξασφάλισε τον απαραίτητο χώρο στην αριστερή και κεντρική λωρίδα , προσεγγίσαμε άμεσα τα διαχωριστικά από δυο διαφορετικές κατευθύνσεις ξεκινώντας την έρευνα για το μωράκι.

Σύντομα εντοπίστηκε με τα μάτια του να αστράφτουν υπό το φως του φακού μας και εμφανώς φοβισμένο πανικοβλήθηκε κι άρχισε να τρέχει κατά μήκος του διαζώματος.

Αμέσως καταφέραμε να το περιορίσουμε και έπειτα κατέστη εφικτό να παγιδευτεί με ασφάλεια με την χρήση απόχης επί του διαζώματος.

Στην συνέχεια ασφαλίστηκε ταχέως εντός κατάλληλης γατοφόρου και απομακρυνθήκαμε άμεσα από το σημείο.

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί ίσως να ακούγεται απλή, αλλά μέχρι να μπορέσουμε να εντοπίσουμε και ασφαλίσουμε το μωράκι που έτρεχε πανικόβλητο, ζήσαμε ορισμένες τρομερά στρεσογόνες στιγμές, αφού όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα με τα αυτοκίνητα και παρά την παρουσία της τροχαίας με παλλόμενο φάρο και κώνους πριν το σημείο περνούσαν δίπλα μας σαν αστραπή…

Όλα πήγαν καλά τελικά και το μωράκι που μετά την αρχική αυτοάμυνα αποδείχθηκε ένα υπέροχο γλυκούλι ταρταρουγάκι, μεταφέρθηκε σε φιλοξενία που εξασφαλίστηκε μέσω της Cat Rescue Athens, που ανέλαβε και την φροντίδα και προώθησή της για να βρεθεί ένα δικό της παντοτινό σπίτι κι οικογένεια. Δεδομένου του άθλιου θανάτου που γλίτωσε, το αξίζει.

Ευχαριστούμε πολύ όσους ήταν στο Σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια και κυρίως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα τον σταθμό της Τροχαίας που μας διέθεσε το ΚΑΔ, το πλήρωμα του οποίου ενέργησε άμεσα κι αποφασιστικά επιτρέποντάς μας να επιχειρήσουμε με ασφάλεια παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το