Γατάκι σε ρείθρο στην Αγία Παρασκευή (10/08/2020)
Μοιραστείτε το

10/08/2020

Ενημερωθήκαμε για εγκλωβισμένο μωρό γατάκι σε ρείθρο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυό διασώστες της ομάδας μας και εντοπίσαμε το γατάκι να κλαίει σπαρακτικά μέσα από το δωμάτιο του επίμαχου ρείθρου.

Δυστυχώς το καπάκι από το οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση εντός, βρισκοταν κάτω από παρκαρισμένο αμάξι γεγονός το οποίο καθιστούσε αδύνατη την οποιαδήποτε παρέμβαση από εκεί.

Κλήθηκε επι τόπου τροχαία προκειμένου να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου για να μετακινηθεί το όχημα. Παρολες όμως τις προσπάθειες των ανθρώπων της τροχαίας και ενώ βρέθηκε η διεύθυνση του ιδιοκτήτη ο ίδιος δεν βρέθηκε.

Στο μεταξύ το γατάκι προσπαθούσε απεγνωσμένα να πηδήξει από το ρείθρο προς τα πάνω προς το μέρος μας. Με τροφούλα λοιπόν το κρατήσαμε στο σημείο και επιχειρήσαμε να το ασφαλίσουμε από πάνω με τη χρήση απόχης.

Μέσα σε λίγα λεπτά είχαμε καταφέρει να ασφαλίσουμε το μωρό στην απόχη και το ανασύραμε από το ρείθρο. Αμέσως το μικρό ηρέμησε στα χέρια μας και το μεταφέραμε σε κλουβάκι μεταφοράς.

Το αξιολάτρευτο γατάκι το ανέλαβε η κοπέλα που μας ενημέρωσε για το περιστατικό.

Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε τρόπο.

Έλεν Κοντογεωργίου και Κώστας Παπαδημητρίου, τα μέλη μας που συνέδραμαν στην προσπάθεια απεγκλωβισμού.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το