Γατάκι σε ρειθρο στο Χαϊδάρι (18/7/2020)
Μοιραστείτε το

18/07/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας από την κυρία Όλγα Γαβάκη, για μικρό γατάκι, το οποίο είχε πέσει σε ρείθρο, στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Άμεσα και από την λήψη του σήματος, δυο Διασώστες της ομάδας μας ανταποκρίθηκαν και κατέφθασαν στο σημείο, μέσα σε λίγα λεπτά.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους Διασώστες μας όταν έφτασαν στο σημείο, διαπιστώσαμε ότι το μικρό γατάκι είχε περάσει από τον αγωγό ομβρίων υδάτων και βρισκόταν στον κεντρικό αγωγό, κάτω από την επιφάνεια του οδοστρώματος.

Κρίθηκε απαραίτητη η παρέμβαση αστυνομίας στο σημείο για να ρυθμίσει την κυκλοφορία των οχημάτων και για να μπορέσουμε να επιχειρήσουμε με ασφάλεια, καθώς βρισκόμασταν σε κεντρικό σημείο με πολύ κίνηση.

Μετά από λίγα λεπτά και ενώ η τροχαία είχε φτάσει στο σημείο, πραγματοποιήσαμε διείσδυση μέσα στους αγωγούς και εντοπίσαμε το μικρό γατάκι να κάθετε πάνω σε μια πέτρα, αρκετά φοβισμένο, τρομοκρατημένο, μην έχοντας άλλη δίοδο διαφυγής, καθώς ο κεντρικός αγωγός ήτανε γεμάτος με νερά και λάσπες.

Με την χρήση απόχης, φράξαμε την έξοδο του προς την άλλη κατεύθυνση που θα μπορούσε να διαφύγει και με απόλυτα προσεκτικές κινήσεις καταφέραμε να το ασφαλίσουμε στα γάντια μας και μετά από λίγο να το ανασύρουμε στην επιφάνεια, όπου εν συνεχεία τοποθετήθηκε σε κλουβάκι μεταφοράς.

Αρχικά το γατάκι, το εντόπισε, ο κύριος Γιάννης Πάρνος Υποδιοικητης του Α.Τ. Χαϊδαρίου, ο οποίος έμεινε αρκετή ώρα στο σημείο, προσπαθώντας να εντοπίσει από που ακριβώς ακουγότανε το κλάμα του και ήταν ο άνθρωπος που ενεργοποίιησε όλο τον κόσμο για την διάσωση του μικρού.

Το μικρό το γατάκι το ανέλαβαν οι άνθρωποι που ήτανε στο περιστατικό για φιλοξενία και αναζητεί υιοθεσία.

Ευχαριστούμε θερμά όσους ήτανε στο σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το