Μοιραστείτε το

04/06/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας για ένα γατάκι το οποίο είχε πέσει σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Ιλίου.

Πληροφορηθήκαμε ότι το ζωάκι είχε εισχωρήσει στον κεντρικό αγωγό καθώς από το σημείο που είχε πέσει, η σωλήνα είχε κατηφορική κλίση και πολύ απότομη μάλιστα.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο δύο διασώστες και διαπίστωσαν ότι το μικρό γατάκι είχε μάθει ήδη όλες τις διακλαδώσεις που υπήρχαν μέσα στον κεντρικό αγωγό καθώς βρισκόταν εκεί αρκετές ώρες πριν.

Στο σημείο παρευρέθηκε και η ΕΥΔΑΠ η οποία μας βοήθησε ανοίγοντας τον κεντρικό αγωγό καθώς και μια ακόμα σχάρα εκ των δύο φρεατίων που μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση ελέγχου τουλάχιστον υποτυπώδες.

Το γατάκι ήταν άφαντο και αποφασίσαμε να βάλουμε αρχικά παγίδα.

Έτσι τοποθετήθηκε στο κέντρο του αγωγού και περιμέναμε λίγη ώρα μήπως κάνει την εμφάνιση του το ζωάκι.

Ακούγαμε το κλάμα του να έρχεται από αρκετά μέτρα μακριά και έτσι ξεκινήσαμε τον έλεγχο στα υπόλοιπα φρεάτια που βρισκόταν κατά μήκους του δρόμου. Η εμβέλεια κίνησης του ξεπερνούσε τα εκατό μέτρα.

Στο σημείο κατέφθασαν ακόμα δύο διασώστες για να συνδράμουν στις προσπάθειες. Η ώρα πέρναγε και ενώ είχαμε τοποθετήσει περίμετρο ασφαλείας με κώνους για την ασφάλεια του οδοστρώματος ξαφνικά ένας από εμάς άκουσε το κλάμα του πολύ κοντά στο σημείο που αρχικά είχε πέσει.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες να προσελκύσουμε το ζωάκι σε πεδίο που οι κινήσεις του θα ήταν περιορισμένες. Καταφέραμε να το εγκλωβίσουμε σε μια σωλήνα μικρών διαστάσεων που επικοινωνούσε με μια από τις τρεις σχάρες στο επάνω σημείο του δρόμου.

Έτσι με την χρήση αποχής, από το ένα σημείο σφραγίζοντας την μόνη έξοδο που είχε προς τον κεντρικό αγωγό και δουλεύοντας από το επάνω σημείο του φρεατίου καταφέραμε να το ωθήσουμε ασφαλές στην απόχη μας.

Ευχαριστούμε την ΕΥΔΑΠ για την απόλυτη συνεργασία της καθώς επίσης και όσους ήταν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το