Μοιραστείτε το

24/07/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας για ένα γατάκι το οποίο βρισκόταν σε φρεάτιο στην περιοχή του Κολωνού.

Μιλώντας στο τηλέφωνο με την κυρία που μας φώναξε μάθαμε ότι επρόκειτο για ζωάκι φοβικό, το οποίο κρύβονταν στην σωλήνα ομβρίων υδάτων.

Σπεύσαμε άμεσα στο σημείο και ξεκίνησαν ενέργειες για την προσέγγιση του ζώου,, το οποίο μόλις αντιλαμβανόταν την παρουσία μας κρυβόταν όλο και πιο βαθιά.

Έκανε μόνο μια φορά την εμφάνιση του για δευτερόλεπτα και ξανά κρύφτηκε στον αγωγό τον οποίο είχε για κρυψώνα.

Εμφανής ο κίνδυνος να πέσει το ζωάκι τρομαγμένο στους κεντρικούς αγωγούς αποφασίσαμε, να κάνουμε χρήση παγίδας καθώς όπως έδειχναν τα πράγματα το μικρό δεν κουνιόταν από την θέση που ένιωθε ασφάλεια.

Τοποθετήθηκε παγίδα και κλείσαμε την σχάρα.

Να σημειωθεί ότι πέρα από την κυρία Λαμπρινή, που μας φώναξε για το συμβάν είχε ενεργοποιηθεί και ο κόσμος στην γειτονιά βοηθώντας με διάφορους τρόπους τόσο πριν όσο και μετά τον απεγκλωβισμο του μικρού.

Μετά από αρκετές ώρες και την πείνα να είναι εμφανή εμπιστεύτηκε την παγίδα μας και έτσι ανασύρθηκε στην επιφάνεια πλέον ασφαλής.

Αίσιο τέλος για το μικρό καθώς στην ατυχία του στάθηκε τυχερό, διότι υιοθετήθηκε από γείτονα ο οποίος ήταν παρών σε κάποια στιγμή μαζί με τα παιδάκια του, τα οποία μάθαμε ότι παρακίνησαν τον γονέα για την υιοθεσία του μικρού.

Τους ευχαριστούμε πολύ.!!

Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους όσους ήταν στο σημείο και μας παρείχαν την οποία βοήθεια.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το