Γατάκι σε φρεάτιο στο Περιστέρι (01/08/2020)
Μοιραστείτε το

01/08/2020

Ενημερώθηκε η ομάδα μας για ένα γατάκι σε φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Περιστερίου.

Καθώς μιλήσαμε με τους ανθρώπους που μας κάλεσαν είχαμε μια ενημέρωση ως προς τις προσπαθείες που ήδη είχαν γίνει δύο μέρες πριν.

Ακριβώς στην γωνία της εταιρείας του κυρίου Χριστονάκη όπου βρισκόταν το φρεάτιο, οι υπάλληλοι με την βοήθεια των οχημάτων που είχαν στην διάθεση τους, είχαν ανασύρει την σχάρα βάζοντας διάφορα αντικείμενα μήπως μπορέσει και σκαρφαλώσει από μόνο του, ταϊζοντας το παράλληλα, πράγμα το οποίο κράτησε το μικρό κοντά στο αρχικό σημείο που είχε πέσει δύο ημέρες πριν.

Έγινε έλεγχος, αλλά το μικρό δεν ακούγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες. Υπήρχαν σημάδια από νυχάκια στα χαρτόνια και εικάζαμε μετά από αρκετή ώρα καλεσμάτων και εφόσον δεν υπήρχε ανταπόκριση από το μικρό, ότι θα είχε σκαρφαλώσει στην επιφάνεια κατά τις διάρκεια τις νύχτας.

Την επόμενη μέρα όμως, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους οικείους, πληροφορηθήκαμε, ότι όχι μόνο ακούστηκε αλλά υπήρξε οπτική επαφή με το ζώο, την ώρα που προσπαθούσε να αναρριχηθεί πάνω στα χαρτόνια που υπήρχαν στο σημείο.

Αντελήφθη όμως το μικρό ανθρώπινη παρουσία και τρομαγμένο κρύφτηκε στην σωλήνα του αγωγού.

Τοποθετήθηκε παγίδα προς τις μεσημεριανές ώρες και αφήσαμε χρόνο στο μικρό μήπως και μπει στην παγίδα αποχωρώντας από το σημείο.

Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό, καθώς από την ώρα που υπήρξε οπτική επαφή από τους ανθρώπους εκεί μέχρι και στο σχόλασμα τους το ζωάκι δεν ξανά ακούστηκε.

Το απόγευμα τις ίδιας μέρας έγιναν προσπάθειες εντοπισμού και οι ανησυχίες μας ότι δυστυχώς είχε περάσει στα κεντρικά διαμερίσματα του αγωγού επαληθεύτηκαν.

Ανοίγοντας τον κεντρικό αγωγό, παρουσία αστυνομίας, που μας έδινε πρόσβαση εκεί που βρισκόταν το μικρό και καλώντας το με ήχους στο κινητό υπήρχε πλέον η ανταπόκριση που περιμέναμε.

Φωνούλα σε έκκληση βοήθειας σε αρκετά μέτρα μακριά μας και είναι η δικιά μας στιγμή αυτή να φτάσει η αδρεναλίνη στα ύψη.

Χωρίς να χρονοτριβούμε ένας διάσωστης κατεβαίνοντας στα κεντρικά διαμερίσματα αντίκρισε το μικρό γατάκι να κάθετε ακούνητο πάνω σε αντικείμενα τα οποία υπήρχαν στο σημείο.

Χωρίς καμία αντίσταση και καμία κίνηση διαφυγής απόλυτα συνεργάσιμο πιάστηκε με τα χέρια και τοποθετήθηκε σε απόχη μέχρι να ανασυρθεί στην επιφάνεια και αυτό και ο διασώστης.

Αφού ασφαλίστηκε το ζωάκι καθώς κλείστηκαν τα κεντρικά καπάκια του οδοστρώματος, βάλαμε το μικρό στην παγίδα που είχαμε τοποθέτηση αρχικά ταΐζοντας το μικρό, το οποίο έπεσε μετά μανίας στο φαΐ χουρχουρίζοντας συνάμα, μέχρι να έρθει στο σημείο για την παραλαβή του ο υπάλληλος του καταστήματος να το φροντίσει πηγαίνοντας το σε γιατρό.Μάλιστα υιοθετήθηκε κιόλας από τον ίδιο.

Απόλυτη συνεργασία από όλους τους οποίους ευχαριστούμε πολύ.

Αλέκος Κουντουράκης και Βαγγέλης Συνοδινός, μέλη μας που συνέδραμαν στην προσπάθεια.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το