Γατάκι τραυματισμένο από τροχαίο (3/8/2020)
Μοιραστείτε το

03/08/2020 – 01:15 – 05:00

Ενημερώθηκε η ομάδα μας γύρω στις 11:30 το βράδυ από την Ελβίρα Τζόγια για μικρό γατάκι τραυματισμένο από τροχαίο που έπεσε από σχάρα φρεατίου στον κεντρικό αγωγό ομβρίων υδάτων κάτω από το επίπεδο του δρόμου.

Ενημερωθήκαμε ότι πριν από εμάς είχανε πάει στο περιστατικό και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και η Ε.Υ.Δ.Α.Π. χωρίς αποτέλεσμα .

Με την άφιξη μας στο σημείο με τρεις Διασώστες της ομάδας μας και αφού πήραμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για την διασφάλιση μας στο οδόστρωμα, (ενημερώθηκε και το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής), μετά από έλεγχο διαπιστώσαμε ότι το γατάκι μόλις τριών μηνών είχε πέσει από κάθετο αγωγό στο κεντρικό φρεάτιο ομβρίων και ήτανε αδύνατο να ανέβει από την σωλήνα και λόγω του τραυματισμού του αλλά και λόγω διατομής του σωλήνα .

Δυστυχώς η μόνη πρόσβαση που θα μπορούσαμε να έχουμε ήτανε μόνο από το καπάκι που βρισκότανε πάνω στο οδόστρωμα αλλά δυστυχώς οι ενέργειες που μπορούσαν να κάνουν οι διασώστες για να ανοίξουν το καπάκι ήτανε πολύ περιορισμένες λόγω του παρκαρισμένου οχήματος στο συγκεκριμένο σημείο.

Μετά από τουλάχιστον δυό ώρες και με συγκεκριμένα εργαλεία (…….) αποκτήσαμε επιτέλους πρόσβαση στον κεντρικό αγωγό ομβρίων όπου μετά από διείσδυση καταφέραμε να εντοπίσουμε το γατάκι στα 25 μέτρα μακριά μας, με απόλυτα συντονισμένες ενέργειες για να μην τρομάξει το γατάκι περισσότερο και χαθεί μέσα στους αγωγούς προσπαθήσαμε να το προσεγγίσουμε με χρήση ηχητικών καλεσμάτων ενώ παράλληλα προσπαθούσαμε να το δελεάσουμε να έρθει κοντά μας και με την χρήση κατάλληλης τροφής.

Μετά από λίγα λεπτά και με την χρήση απόχης καταφέραμε και το πιάσαμε σχετικά εύκολα όπου το ανέλαβαν οι άνθρωποι που μας ειδοποίησαν.

Άμεσα θα μεταφερθεί για κτηνιατρική περίθαλψη και από ότι μας ενημέρωσαν υπάρχει και φιλοξενία για το μικρό για να αναρρώσει από τα τόσα που πέρασε …

Ευχαριστούμε πολύ όσους ήτανε στο σημείο και μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το