Γατάκι σε κεντρικό αγωγό στο Πέραμα (11/08/2020)
Μοιραστείτε το

11/08/2020

Ενημερωθήκαμε για εγκλωβισμένο μωρό γατάκι σε κεντρικό αγωγό ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Περάματος.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυό διασώστες της ομάδας μας και κατόπιν ελέγχου εντοπίσαμε το γατάκι να κλαίει εξασθενημένο μέσα από τον κεντρικό αγωγό.

Η σωλήνα του φρεατίου από την οποία είχε πέσει το μωρό είχε πάρα πολύ μεγάλο μήκος, γύρω στα επτά μέτρα και δεν ήταν δυνατή οποιαδήποτε οπτική επαφή με το μωρό.

Ελέγξαμε για ύπαρξη καπακιού κεντρικού αγωγού, στον κεντρικό δρόμο, όπου κατέληγε η σωλήνα αλλά δυστυχώς δυο που βρέθηκαν κοντά στο σημείο ήταν ασφαλτοστρωμένα.

Κλήθηκε επί τόπου η τροχαία και η ΕΥΔΑΠ, η οποία δεν μπόρεσε δυστυχώς να βοηθήσει. Έπρεπε να γίνει συνεννόηση με τους αρμοδίους του Δήμου, για να γίνει περαιτέρω παρέμβαση, αλλά η απογευματινή ώρα της επίμαχης προσπάθειας δεν το επέτρεπε αυτό.

Το γατάκι σπάραζε στο κλάμα μέσα από τον αγωγό. Προμηθευτήκαμε πλέγμα και κατασκευάσαμε με κόπο αυτοσχέδια γέφυρα για να ρίξουμε κάτω από τη σωλήνα προς τον αγωγό ως μια ελπιδοφόρα προσπάθεια απεγκλωβισμού του μωρού εφόσον δεν υπήρχαν άλλες εναλλακτικές τη στιγμή εκείνη.

Με μεγάλη προσπάθεια και εισχωρώντας όσο γινόταν στη στενή σωλήνα για να κατεβάσουμε το πλέγμα, καταφέραμε να το σπρώξουμε κάτω στον αγωγό προς το μέρος του μικρού χρησιμοποιωντας τρία πτυσσόμενα κοντάρια προσδεδεμένα μεταξύ τους.

Ρίξαμε φαγητό κατά μήκος και επιμείναμε με καλέσματα και κατόπιν ανεβήκαμε επάνω, τοποθετήσαμε παγίδα στο δωμάτιο του φρεατίου και κλείσαμε τη σχάρα.

Με συγκρατημενη ελπίδα αποχωρήσαμε από το σημείο.

Την επόμενη ημέρα νωρις το πρωί και ενώ η αγωνία είχε κορυφωθεί, καθώς είχε γίνει επικοινωνία με τον δήμο, χωρίς καμία ανταπόκριση, προς έκπληξη και συγκίνηση όλων μας το γατάκι είχε καταφέρει να βγει σκαρφαλώνοντας από το πλέγμα και μπηκε στην παγίδα πραγματοποιώντας μια ηρωική έξοδο.

Το γατάκι που έχει θέμα με τα ματάκια του και δεν βλέπει καλά το ανέλαβε η κοπέλα που μας ενημέρωσε και ψάχνει το παντοτινό του σπιτάκι.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βρέθηκαν στο σημείο και βοήθησαν με κάθε τρόπο. Είμαστε ευγνώμωνες σε όλους εκείνους που πάλεψαν μαζί μας για να σωθελι και αυτή η ψυχή.

Ο Κώστας Παπαδημητρίου και Έλεν Κοντογεωργίου είναι.τα μέλη μας που συνέδραμαν στην προσπάθεια.

A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων


Η ομάδα του Eco-Pet News ψάχνει και αναδημοσιεύει ειδήσεις και άρθρα, με κύριο ενδιαφέρον στην Οικολογία, Περιβάλλον και Φιλοζωΐα. Επίσης κάνει μεταφράσεις από ξένες ιστοσελίδες. Κάνει παρουσιάσεις ομάδων, ατόμων ή τόπων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στις αναδημοσιεύσεις μας αναζητούμε πάντα την πρώτη πηγή, που πάντα εμφανίζετε στο τέλος του κειμένου.

Ελπίζοντας σε καλύτερους Ανθρώπους, και καλύτερο κόσμο!!!

Μοιραστείτε το